Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

“Ràdio KALIMA FM” comença les seves emissions regulars al Gran Tunis

“La veu de les dones será més present que mai a la nostra programació” ha dit Sihem Ben Sedrine

La Tunísia de després de la revolució comença a dibuixar els seu mapa de freqüències de ràdio i televisió. “Ràdio Kalima FM”, juntament amb altres emissores de Tunísia han aconseguit una llicència comercial. La directora de la redacció i cofundadora de la ràdio, la periodista i escriptora Sihem Bensedrine, ho va deixar clar en conversa amb LA INDEPENDENT, al popular Zurich de la Plaça de Catalunya, de Barcelona.

Sihem Ben Sedrine, directora de la redacció

“Abans de la revolució la nostra era una ràdio que lluitava pels drets humans i la democràcia. Des del seu llançament oficial l’estatuts de ràdio militant passa a ser el d’una ràdio professional. Som una ràdio independent i esperem ajudar al nostre país a caminar en democràcia. La democràcia contibuirà a posar sobre la taula la realitat de la situació de la dona a Tunísia. I nosaltres, des de Ràdio Kalima treballarem per la igualtat” afirmà Ben Sedrine.

“Ràdio Kalima FM” que emet a través de la freqüència 90.7 (FM), des del 31 d’octubre, i també per internet (www.kalima-tunisie.info) será a partir d’ara “una ràdio professional alternativa compromesa amb la llibertat d’informar objectivament al ciutadà i a la ciutadana tunisencs així com un òrgan d’informació multimèdia compromès amb la democràcia” va afegir Omar Mestiri, director general de Ràdio Kalima FM. “La nostra emisora continuarà fent un servei a la societat oferint, com passa en democràcia, totes les opinions que es manifestin a la societat tunisiana”, diu Mestiu rotund.

Sihem Ben Sedrine que va ser una de les escriptores refugiades a Barcelona per l’ONG Pen-Català quan el seu país estava sota la dictadura de Ben Alí i que, una vegada enderrocat el dictador, va tornar a Tunísia per col·laborar al restabliment de la democràcia. A Ben Sedrine i a Omar Mestiri els agrada passejar-se per Barcelona. Aspiren que la democràcia que es viu a la nostra societat es consolidi a casa seva i están molt curiosos davant el procés cap a la independència que ha endegat Catalunya.

 VOIX1

Sihem Ben Sedrine  presentant Ràdio Kalima FM. Al fons Kakia Hadiji, cap e programes i Omar Mestiri Director General de l’emissora

Des de la seva fundació el 2000 com una web, Ràdio Kalima va conèixer una persecució molt severa per part de la dictadura com atacs als seus estudis, l’any 2009, periodistes perseguits per les forces de Ben Alí, interrupcions il·legals de la freqüencia que va donar lloc a diverses vagues de fam dels seus fundadors Ben Sedrine y Mestiri. A més de Sihem Ben Sedrine que es la cap de redacció, hi ha Zakia Hadiji, coneguda bloguera, que será la cap de programes. “Éren una ràdio alternativa, dissident, en temps de la dictadura. El nostre esperit i línia editorial no cambiarà” afirma rotunda Ben Sedrine.


  VOIX2

 Omar Mestiri i Zakia Hadiji en un moment de la prsentació de la ràdio

Lluitar contra una societat masclista

Per Sihem Ben Sedrine treballar per la igualtat de les dones en una societat que és molt masclista és una de les seves prioritats. Sihem explica com la democràcia ha permès que una violació contra una dona hagi estat denunciada. Una jove, de 27 anys , que estava a l’interior d’un cotxe amb el seu novio i que va ser violada per dos policies va denunciar el cas. “El jutge, afegeix Sihem, la va escoltar i els culpables ja són a la presó. Abans hi havia molts casos com aquests però les dones no denunciaven. Estem segurs que aquest és un exemple dels beneficis de la democràcia”.

Omar Mestiri i Sihem Bensedrine es van manifestar en conversa amb LA INDEPENDENT estar pròxims a la lluita que han portat aquests darrers mesos els periodistes de Dar Essabah a favor de la llibertat d’expressió “El Govern no és clar a l’hora de fer les lleis i nosaltres els mitjans independents hem de ser el contrapès del poder” afegeixen.

Parlant de la naixent revolució tunisiana Omar Mestiri diu “estic sorprès de les imatges i comentaris negatius d’alguns mitjans occidentals cap aquest procés de canvi a la nostra societat. “Hi ha moltes incerteses però la Constitució és un progres. Els crimninals sota Ben Alí no han estat perseguits ni jutjats i no els en hem de deixar passar ni una. No creiem que amb la democràcia estigui tot resolt. Però hem de treballar perquè la llibertat d’expressió existeixi realment i perquè la societat civil ocupi l’espai públic del país. A aquesta gent va dirigida la nostra programació. Per això lluitarem dia a dia”, conclou Omar Mestiri, director general de “Ràdio Kalima FM”.


VOIX4
Vista general de la presentació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Intersindical Valenciana contra l’Explotació Sexual. Tots els dies de l’any són 23 de setembre (*).

L’explotació sexual és un negoci pròsper per a les màfies i proxenetes que capten, segresten,...

Dones periodistes i llibertat d’expressió. Context Brasil

OPINIÓ Encara que la nostra constitució de Brasil prohibeix el monopoli i la característica creuada...

Tarragona: Marcha de Antorchas 24N