Diumenge 03 març 2024

Diumenge 03 març 2024

Municipis de Barcelona: protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci / La Independent / Notícies gènere

Entrem de ple a l’estiu i com cada any els espais públics són més concorreguts amb les festes locals, celebracions, festivals, i oci en general, produint-se tal i com les dades apunten un fort impacte de les violències sexuals al carrer. Només cal recordar casos com el de les Festes de Pamplona de l’any passat, o el d’aquest Carnestoltes a Vilanova i La Geltrú.

15 ens locals ja han demanat aquest recurs a través del catàleg de serveis 2017 que els ofereix la Diputació de Barcelona.

 

 

 

Aquest servei s’inclou en el marc d’abordatge integral de la corporació que ja disposava de: Protocols d’actuació en violència masclista (locals o comarcals); Protocols interns d’actuació davant l’assetjament sexual o per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere a l’àmbit laboral; Plans locals de prevenció de la violència masclista; i Atenció psicològica a dones en situació de violència masclista i als seus fills i filles. Aquesta contribució es basa en la capacitació i formació específica del personal tècnic i polític, així com l’aportació en eines i metodologies per facilitar les intervenció dels municipis ( professionals, polítiques d’incidència…) envers la violència masclista. I, tal i com informen des de l’Oficina de Dones i LGTBI, ofereixen: “suport econòmic, tècnic i material per a les actuacions que donin resposta a una de les conseqüències més greus de les relacions de desigualtat com és la violència masclista”.

 

 

Cataleg 2017 banner

 

 

 

 

Els Protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci

L’Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, en el marc de l’abordatge integral de les violències masclistes, impulsa aquests protocols d’actuació municipals d’acord a la voluntat de molts municipis de treballar per acabar amb el sexisme i les agressions que es produeixen en el decurs d’activitats d’oci organitzades en espais públics.

Cada dia es denuncien al país una mitjana de tres delictes contra la llibertat i la identitat sexual (agressions, abusos i persecucions sexuals).

Els governs locals de la demarcació de Barcelona poden comptar des d’aquesta primavera 2017 amb aquests protocols per poder revisar i dissenyar les programacions d’activitats com són les festes locals, celebracions, tradicions, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, etc. des de la perspectiva de gènere, i poder preveure les actuacions necessàries en el cas que es produeixin violències sexuals en aquests espais o contextos.

Cal dir, com ja havien explicat alguns municipis a La Independent que la Diputació ja havia realitzat algun assessorament tècnic puntual en alguns casos greus d’assetjament sexual.

A partir d’aquest 2017, més recursos per respondre a les violències masclistes a la demarcació de Barcelona, ara per acabar amb l’assetjament sexual. En paraules de l’Oficina de Dones i LGTBI: “Donat que totes les dades apunten al fort impacte de les violències sexuals al carrer, la prevenció, a través d’una intervenció a l’entorn comunitari, esdevé cabdal per tal de reivindicar la diferenciació entre l’oci i el gaudi, i la cultura del “tot s’hi val”, des d’una perspectiva integral de participació activa dels diferents agents implicats i de la ciutadania”.

 

 

                                           Capellades estimo cat ESCALA INF 135 200          Sant Sadurní Estimo com vull i qui vull

Campanyes locals a Capellades i a Sant Sadurní d’Anoia

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona:Comunicat de les detingudes de l’última fase de l’Operació Pandora que actualment es troben al carre

El passat dimecres dia 28 som detingudes nou persones en el marc d’una nova operació...

Barcelona -NY: Poeta Catalana a la Ledig House de Nova York / La Independent / Noticícies Gènere

  Dins el programa Writers OMI i amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la...

maribel noguet

Teixir un món de complicitats quotidianes

    OPINIÓ El resultat de les eleccions al país veí ens deixa molts elements...