Divendres 08 novembre 2024

Divendres 08 novembre 2024

Compartir

Innovadores Internacionals

Barcelona Activa va promocionar la iniciativa amb l’American Society

 

La tertúlia digital Claves para innovar e internacionalizar el sector AV con éxito celebrada el dimecres 3 de novembre a la nit, ha convidat tres ponents d’excepció, totes dones: Teresa Guitart, responsable d’Anàlisi Estratègic de Programació de TV3; Angela Bosch, directora general de Catalanfilms&tv; i Miriam Porté CEO i productora executiva de Distinto Films, productora de la pel·licula ‘El gran Vázquez’. 

La sessió ha estat concebuda especialment per a que tres dones rellevants exposessin els seus mètodes de feina, els seus èxits, els seus projectes de futur i responguessin les preguntes del moderador, Víctor Horcasitas, director de l’American Society of Barcelona (ASB), i més tard les del públic.

 

Amb la iniciativa, Tomás Cascante, director de la Tertúlia Digital, del Dossier Tecnològic, periodista, comunicador i “networker”, s’ha guanyat el recolzament de les assitents. La tertúlia s’ha celebrat a la Sala Emprèn de Barcelona Activa -organització que la va promocionar, junt amb l’ASB- i, donat que ha estat una sessió internacional amb l’assistència d’executives i executius de diferents nacionalitats, s’ha dut a terme en anglès.


Teresa Guitart, responsable de l’análisis de la programación de TV3, de servei públic, amb més de set millons de persones de possible audiència a Catalunya i sis canals (infantil, juvenil, cultural, esportiu, generalista…), treballa perquè continui l’alt nivel que té la producció, perquè el català sigui fluïd en els mitjans de comunicació locals, i per donar produccions a les noves plataformes tecnològiques com són els “social-net”, intertnet i/o mòbil. “Els espectadors gasten més temps en aquestes plataformes que en veure televisió i s’han de saber explicar les històries per aquestes diferents tecnologies”, afirma Guitart, que a la pregunta de si treballant amb les noves tecnologies s’estalviaven diners, ha contestat que efectivament els costos de les produccións no són tan alts.


 

Angela Bosch, directora General del Consorci Català Films & TV des de l’any 2004, ha dit que l’entitat que dirigeix se centra, en especial, en donar a conèixer a nivell internacional la indústria visual catalana i promocionar les produccions en mercats, fires i coproduccions internacionals. També fan promocions des de la seva web i per internet per estar ben posicionats i porten un seguiment de les seves produccions en el món. El Consorci dóna un servei als i les productors i productores i els dóna a conèixer a nivell internacional.


“L’èxit o la possibilitat d’èxit d’un projecte és tenir una bona història i testar l’audiència per veure si l’entén, ja que si la història és molt local té el perill de no arribar”, afirma Bosch. Ha remarcat que el Consorci fa continues recerques per intentar que cada producció sigui el més exitosa possible i, donat que hi ha noves formes i maneres de consumir els productes audiovisuals, els nous formats són integrats a la seva estructura.


Miriam Porté, productora de llargmetratges i ficció televisiva té en el seu haver títols com:  El Gran Vázquez (Óscar Aibar, 2009), llargmetratge; Allò era vida! (Franck Apprederis, 2008), minisèrie emesa per TVC i France 2; Yo (Rafa Cortés, 2007), llargmetratge; Body Armour (Gerry Lively, 2007), llargmetratge, Mariposa negra (Francisco Lombardi, 2006), llargmetratge, A ras de suelo (Carlos Pastor, 2005), llargmetratge, Campos de fresas (Carlos Pastor, 2005), “tele movie” emesa per TVC, TVV i TVG; i El asesino del parking (Isidro Ortiz, 2003), “tele movie” emesa per TELE5.


A la pregunta de si els nous mitjans tecnològics li havien fet canviar la seva manera de fer, ha respost que els continguts no canvien, les històries són més o menys les mateixes, poden ser més locals o més globals; el que els nous mitjans han fet canviar és la manera de distribuir les produccions. El competidor d’Europa és EE UU, afirma: “Les produccions americanes són venudes a tot el món i si les produccions europees volen aconseguir mercat han d’especialitzar-se”.

 

Porté ha avançat que TV3 i la seva productora están rodant una producció sobre Clara Campoamor, dona que als 36 anys va acabar la carrera d’advocada, la va exercir i es va convertir en una de les poques dones advoscades espanyoles. El més important és que va formar part de la Comisió Constitucional integrada per 21 diputats on va lluitar per establir la no discriminació per raó de sexe, la igualtat jurídica dels fills i filles tinguts dins i fora del matrimoni, el divorci i el sufragi universal, també anomenat “vot femení”.


La Tertúlia va acabat amb un “coktail/networking” on es van continuar debatent i preguntant, i va tenir lloc l’intercanvi de targes de visita i informacions dels negocies o activitats entre els i les assistents. 


Leonor Sedó és membra de la XIDPIC.CAT i Directora de www.39ymas.com

la Sala Emprèn de Barcelona Activa, que era l’entitat que la va promocionar, junt amb l’ASB.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: El missatge no sexista arriba transversalment tots els gabinets de comunicació dels ajuntaments

La Guia estableix els principis generals i les mesures concretes en les polítiques i accions...

10 anys de Diario Digital Femenino

El 4 de Maig de 2012, es va posar en moviment el somni que Lenny...

Marieme Hélie-Lucas. Una llarga lluita pel laïcisme i els drets de les dones

Per Thomas Mahler. Sin Permiso a sociòloga algeriana alerta del creixement de l’islamisme, com passa...