Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

10 anys de Diario Digital Femenino

El 4 de Maig de 2012, es va posar en moviment el somni que Lenny Cáceres, va compartir al costat de Marcelo Colazo, una idea que des de feia temps tenia en ment: crear un mitjà de comunicació específic referent a qüestions de gènere. 

 I que a més servís d’epicentre a l’hora de crear i difondre comunicació amb Visió de Gènere, sempre amb l’objectiu d’incidir en els canvis necessaris per a una igualtat plena de les periodistes i comunicadores.

S’afegeix a aquesta idea una Biblioteca Virtual amb llibres, informes, guies, investigacions i tesis, de consulta permanent. Tot el material és de descàrrega gratuïta i sense registre. Un arxiu important que s’ha anat difonent des del Diario Digital Femení, a totes les Periodistes de la Xarxa Internacional.

“S’hi van anar sumant més professionals a aquest projecte: Sofia Perez Leguizamon i Lisandro Moreno. Anys després, més columnistes, també una locutora, Marina Colado, per oferir també àudios de les notes difoses i, amb ella, va arribar la publicació del podcast #BitácoraFeminista. La tècnica a càrrec de Nicolás Catalán Colado, disseny gràfic i Xarxes a càrrec de Araceli Peralta. Es difonen a Anchor, Spotify i YouTube; per  Pablo Moreno.”

Columnistes

A DGF escriuen com a columnistes María Inés Alvarado, Diego Ortiz, Erica Pérez, Moira Goldenhörn i Lenny Cáceres. També s’hi poden trobar produccions dEmiliano Samar i Alejandra BenagliaDiego Ortiz – Violència Familiar, Moira Goldenhörn – Gènere i Drets Humans, Erica Pérez – Comentaris,jurídics, Emiliano Samar –Diversitat, Alejandra Benaglia – Dones Sindicalistes.

Seccions

Gènere i educació sexual integral; violència de gènere, familia i el dret de les famílies; Comunicar drets amb perspectiva de gènere a la UNLP (CALP, ADULP) i la formació en Llei Micaela; Capacitació en la temàtica de gènere i violència contra les dones; Drets humans sobre temàtiques d’hàbitat, gènere, cultura, educació, seguretat ciutadana, accés a justícia i desenvolupament local; Cultura i diversitat Sexual.

Els responsables de les diferents seccions son; Diego Ortiz–Violència Familiar, Moira Goldenhörn–Gènere i Drets Humans, Erica Pérez–Comentaris jurídics, Emiliano Samar-Diversitat; Alejandra Benaglia–Dones Sindicalistes

Des de la Independent la nostra felicitació per la bona feina feta durant tants anys. També el nostre agraïment per haver pogut compartir sabers, notícies i informació. Gràcies companyes!

Xarxes

Twitter: https://twitter.com/DiarioFemenino1

Instagram: https://www.instagram.com/diariodigitalfemenino_/
Facebook: https://www.facebook.com/DiarioDigitalFemenino

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sobre la violència contra les dones

    OPINIÓ Parlar de violència de gènere és una manera una mica tramposa de...

Del #25N a seques al #25NalCarrer: diumenge tenim un recorregut per fer

Article publicat a eldiario.es     Portem setmanes parlant de la jornada del 25 de...

Ressenya de la novel·la “Criatures nocturnes” de Leila Mottley

Leila Mottley va néixer a Oakland (Califòrnia, EEUUA) l'any 2002 i la seva primera novel.la...