La ciutadania podrà utilitzar un bloc fins al 14 d’octubre per realitzar les seves aportacions al document que marcarà les polítiques d’igualtat de les administracions públiques
L’Institut Basc de la Dona ( Emakunde ) ha posat a disposició de la ciutadania un apartat a la seva pàgina web ( www.emakunde.euskadi.net ) a través del qual se la convida a participar en l’elaboració del VI Pla per a la Igualtat, el document que recull les línies d’intervenció i directrius que han d’orientar l’ activitat dels poders públics en matèria d’igualtat en la present legislatura. Les aportacions es podran realitzar fins al proper 14 d’octubre. A partir d’aquest moment, s’iniciaran les gestions per a l’aprovació definitiva del pla.
Aquesta consulta, dirigida a la societat en general, s’obre un cop finalitzat el procés consultiu amb les associacions de dones, departaments governamentals, diputacions, ajuntaments i amb el Consell de Direcció d’Emakunde, i incorporades les seves aportacions a l’esborrany del VI Pla per a la Igualtat de Dones i Homes. Després de la recollida i avaluació de les aportacions ciutadanes, es preveu aprovar el pla a finals d’any.
El VI pla és el document que recull les línies d’intervenció i directrius que han d’orientar l’ activitat dels poders públics en matèria d’igualtat en la present legislatura. A partir de les directrius que el pla marca a les administracions públiques, tant el Govern Basc com les diputacions forals i els ajuntaments han d’elaborar i aprovar els seus propis plans d’igualtat en els que determinaran i concretaran els processos, terminis i recursos amb els que contribuiran al compliment dels objectius assenyalats en aquest pla.
El VI Pla per a la Igualtat de dones i homes que Emakunde elabora des de l’inici de la legislatura segueix apostant per la transversalització de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques com a millor manera de seguir millorant en la governança per a la igualtat i per la coordinació tant interdepartamental com interinstitucional com a element clau per donar una resposta efectiva a un fenomen estructural i multidimensional com és la desigualtat de dones i homes.
A més de l’ apartat en què s’estudia la millor manera de millorar la governança per a la igualtat, les intervencions proposades estan dirigides als següents eixos d’intervenció: canvi de valors i empoderament; conciliació i corresponsabilitat, i violència contra les dones.