Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Amenaces a la periodista i activista Natalia Shabunts, de Turkmenistan

Front Line Defenders denuncia  les amenacaces que ha rebut la periodista i defensora dels Drets Humans, Natalia Shabunts, de Turkmenistan. Aquest dijous passat, 3 de febrer 2012 van deixar a la porta del seu apartament d’Ashjabad un cap de bestiar oví tacat de sang.

Natalia Shabunts és uns de les i els pocs periodistes que cobreixen temes sobre violacions de drets humans a Turkmenistan. Recentment ha estat treballant en la llibertat de circulació i sobre les prohibicions de viatge imposades a les diferents categories de la població, inclosos els activistes de la societat civil, a Turkmenistan.

El 2 de febrer de 2012, Natalia Shabunts va concedir una entrevista a Ràdio “Azatlyk” (Servei de Ràdio Llibertat de Turkmenistan) sobre les properes eleccions presidencials que se celebraran a Turkmenistan, aquest proper 12 de febrer de 2012. L’endemà, va descobrir el cap d’una ovella a la seva porta. Anteriorment, el 31 de gener de 2012, Shabunts va trobar la marca d’una creu en forma de pols blanca a l’ estora a la porta d’entrada del seu apartament.

Es creu que aquests incidents  estan relacionats amb l’entrevista de ràdio.Els fets abans esmentats poden constituir un intent de silenciar la defensora de drets humans  que posa en contradicció la imatge idíl·lica del Turkmenistan presentat pels funcionaris de l’Estat.

Front Line Defenders considera que les amenaces contra Natalia Shabunts estan directament relacionades amb la seva tasca legítima com a paeriodista i en defensa dels drets humans a Turkmenistanestà, i està seriosament preocupada per les amenaces que ha rebut i per la seva seguretat física i psicològica, sobretot tenint en compte la llarga tradició de repressió de les veus dissidents dels periodistes a Turkmenistan. L’octubre de 2011, un altre periodista col·laborador de Ràdio Azatlyk, el Sr Dovlemurat Yazguliev va ser jutjat, condemnat i sentenciat a cinc anys de presó. ( Podeu llagir la notícia a Front Line Defenders del 12 d’octubre de 2011).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat Espanyol: Informe Cear, sobre discriminació de Persones Refugiades i Lgtb / La Independent / Notícies Gènere

La Comissió Espanyola d’Ajuda a les Persones Refugiades (CEAR), ha publicat recentment, un informe sobre...

25N. Dia Internacional contra la violència vers les dones

La Independent recull en aquest els diferents Manifestos i Comunicats, articles i convocatòries sobre...

Catalunya: Premis DonaTIC 2022

Es reconeixen 11 dones i 2 entitats   Els Premis DonaTIC formen part del Pla...