Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

Compartir

Euskadi: Emakunde obre un període de consulta pública del VI Pla per a la Igualtat de dones i homes / La Independent / Notícies gènere

La ciutadania podrà utilitzar un bloc fins al 14 d’octubre per realitzar les seves aportacions al document que marcarà les polítiques d’igualtat de les administracions públiques

L’Institut Basc de la Dona ( Emakunde ) ha posat a disposició de la ciutadania un apartat a la seva pàgina web ( www.emakunde.euskadi.net ) a través del qual se la convida a participar en l’elaboració del VI Pla per a la Igualtat, el document que recull les línies d’intervenció i directrius que han d’orientar l’ activitat dels poders públics en matèria d’igualtat en la present legislatura. Les aportacions es podran realitzar fins al proper 14 d’octubre. A partir d’aquest moment, s’iniciaran les gestions per a l’aprovació definitiva del pla.

Aquesta consulta, dirigida a la societat en general, s’obre un cop finalitzat el procés consultiu amb les associacions de dones, departaments governamentals, diputacions, ajuntaments i amb el Consell de Direcció d’Emakunde, i incorporades les seves aportacions a l’esborrany del VI Pla per a la Igualtat de Dones i Homes. Després de la recollida i avaluació de les aportacions ciutadanes, es preveu aprovar el pla a finals d’any.

El VI pla és el document que recull les línies d’intervenció i directrius que han d’orientar l’ activitat dels poders públics en matèria d’igualtat en la present legislatura. A partir de les directrius que el pla marca a les administracions públiques, tant el Govern Basc com les diputacions forals i els ajuntaments han d’elaborar i aprovar els seus propis plans d’igualtat en els que determinaran i concretaran els processos, terminis i recursos amb els que contribuiran al compliment dels objectius assenyalats en aquest pla.

El VI Pla per a la Igualtat de dones i homes que Emakunde elabora des de l’inici de la legislatura segueix apostant per la transversalització de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques com a millor manera de seguir millorant en la governança per a la igualtat i per la coordinació tant interdepartamental com interinstitucional com a element clau per donar una resposta efectiva a un fenomen estructural i multidimensional com és la desigualtat de dones i homes.

A més de l’ apartat en què s’estudia la millor manera de millorar la governança per a la igualtat, les intervencions proposades estan dirigides als següents eixos d’intervenció: canvi de valors i empoderament; conciliació i corresponsabilitat, i violència contra les dones.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El documental “Lluvia del Norte” s’estrenarà el divendres 9 de març a Santa Coloma

El documental LLUVIA DEL NORTE s’estrenarà el proper divendres 9 de març a les 19:30...

CATALUNYA: Guia per a l’ús no sexista del llenguatge / La Independent / Notícies gènere

La ‘Guia d’ús no sexista del llenguatge’ realitzada per l’Ajuntament de Barcelona és un decàleg...

Les dones movem el món, ara l’aturem! – Vaga de Totes

Manifest Les dones movem el món, ara l’aturem! #VagaDeTotes! Totes a la vaga! (más abajo...