Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Independència. Per una República catalana i Feminista

Aquests han estat els lemes escollits per les dones feministes per aquest 11 de Setembre de 2023.

Les dones Feministes x La Independència varen participar plegades en la manifestació convocada per l’ANC que consistia en la marxa de quatre columnes des de diferents punts de la ciutat per acabar trobant-se als peus de la muntanya de Montjuïc, a la fins ara Plaça Espanya que es vol nomenar ja Plaça de l’1 d’Octubre.

Es van aplegar a la Columna de la llibertat, provinent de la Ciutat de la Justícia, que reivindicava els drets civils i les llibertats. Les altres columnes foren: la Columna de la llengua, en defensa de la preservació del català i la cultura catalana; La Columna del país, que denunciava la manca de finançament en infraestructures i reclamava una millor qualitat de vida; i la Columna de la sobirania, que exigia la independència econòmica.

Segons l’organització la manifestació ha reunit durant els trajectes i la concentració unes 800.000 persones.

 Aquest 11S també s’ha defensat una vida lliure de violències masclistes i racistes

 

Durant tota la tarda hi hagut una parada a la Mostra d’Entitats de la Festa per la Llibertat d’Òmnium, a càrrec de les voluntàries per fer de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere un espai de trobada, participatiu i divers. És una tasca d’incidència social i política, en xarxa amb entitats que hi treballen de forma altruista.

Durant la Jornada s’ha fet difusió del XIX Fòrum Contra les Violències de Gènere, que enguany porta el lema ‘Aliances feministes: els drets de les dones no es toquen‘ i que es celebrarà els dies 2, 3 i 4 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

A la parada hi ha hagut acolliment, informació i s’hi han pogut fer donatius* per la Plataforma tot adquirint els materials de merxandatge.

*Es pot col·laborar econòmicament  a través del web.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

TAULA RODONA Presentació de l’últim número de Lectora

GRC Creació i Pensament de les Dones, GRC Cos i Textualitat presenta a la Biblioteca...

maribel

Malsons de color porpra per a bells somnis joves

OPINIÒRebels en relació a la societat que s’han trobat i curulls de vida per...

Xile: En Memòria de Nicolasa Quintremán: Defensora incansable de l’Aigua i de la Terra / La Independent / Notícies gènere

Quan el conflicte a Ralko va començar en instal·lar un dels més grans projectes...