“En el número 180 de la revista Capçalera trobareu com el #MeToo arriba a les redaccions i busca posar fi a la visió masculina dels mitjans”, comença un article titulat “Dones, rigor i alfabetizació” escrit per Neus Bonnet, presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en què recomana la seva lectura.
Aquest número de la revista Capçalera 180 “té un dossier que us heu de llegir tant sí com no, amb especial atenció perquè s’hi explora la mirada dels mitjans al voltant de les dones i de com, molt sovint, estem en un segon pla. En tot.”, afirma.
Bonet assenyala alguna cosa important per al moviment feminista i és que “cada cop més mitjans –entre aquests algunes capçaleres de renom– estan incorporant a les redaccions la figura de l’editora de gènere i s’ha de dir, també, que augmenten les publicacions digitals adreçades a dones”.
Es pregunta si aquesta situació és un signe de canvi? “Ho esperem”, diu. “Un signe que creiem que vol interessar la meitat de la població que no se sent identificada amb el tracte que li dispensen els mitjans o que directament se sent insultada per algunes informacions i molts titulars habituals i feridors. Sense anar més lluny, el d’una publicació amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que parlava de “les dones que moren per violència masclista”. Les dones no es moren per violència masclista, les maten. I, com aquest exemple, molts”.