Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Compartir

Turquia: L’Estat turc vol dones obedients i silenciades”/ La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció AmecoPress

La portaveu del Consell de Dones del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), Dilan Dirayet Tademir, va afirmar que s’estan posant en pràctica polítiques específiques contra les dones, especialment a la regió de Kurdistan.

En subratllar que la violència contra les dones ha aconseguit el nivell més alt amb el govern de l’AKP. Tademir va assegurar que “el govern ha posat en pràctica al Kurdistan i a Turquia polítiques específiques dirigides a les dones. Aquestes polítiques no són noves, i quan l’AKP va arribar al poder en 2002 les va aplicar de manera sistemàtica”, segons  informa ANF/ Edició Kurdistan Amèrica Llatina.

“D’aquesta manera, l’AKP vol donar forma a la societat com li plau –va explicar-. Imposa l’esclavitud a les dones en el sistema que desitja crear. Les polítiques sexistes es desenvolupen en totes les institucions de l’Estat. Les dones que resisteixen i lluiten són l’objectiu de les institucions estatals”.

La representant del HDP va afirmar que “l’Estat només dóna a les dones el paper de portar criatures al món i servir als homes. Volen dones obedients i silenciades. Turquia ha fet diverses esmenes a la llei per a destruir els assoliments de les dones”.

Tademir va advertir que a Turquia “les dones estan exposades a l’abús sexual per part de l’Estat i els seus partidaris. L’Estat ha vingut aplicant aquestes polítiques, especialment a Kurdistan. S’està duent a terme una guerra bruta a Kurdistan, on s’estan aplicant polítiques de massacre, detenció, pèrdua i assimilació, dirigides en particular a les dones joves i els nens”.

turquia-mujeres-reprimidas-1-e1575891505421-820x410-2920e

Sobre la lluita de les dones turques i kurdes, va manifestar que “s’ha convertit en una lluita social”, que és enfortida per la participació de les dones, per la qual cosa “això les converteix en el blanc dels dictadors”.

“Quan mirem les polítiques de l’AKP, veiem que fan acords amb els homes sobre les dones, els homes són enemics de les dones”, va reblar.

Fotos: ANF.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

25 anys d’activisme en comunicació de l’ADPC

I encara mirem el món amb ulls de dona*De vegades la vida et tanca...

El mercat on no entren les dones

Segons estadístiques actuals, la diferència salarial entre homes i dones permet que les dones treballin...

Pròleg, més que una llibreria feminista

Amb 28 anys de funcionament, Pròleg, la primera llibreria de temàtica exclusivament feminista de Barcelona,...