Dijous 23 maig 2024

Dijous 23 maig 2024

Compartir

Catalunya: Maria Mercè Batlle, guardonada amb el Premi Solidaritat 2022

Rebrà  la distinció per la seva tasca en favor del drets de les persones amb discapacitat

L’acte de lliurament del premi serà el pròxim 6 de març al Parlament de Catalunya. 

El Premi Solidaritat 2022* el concedeix des del 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC a persones i entitats destacades per la seva tasca en favor dels drets humans.

Maria Mercè Batlle ha estat pionera en el treball en favor dels drets i la integració de les persones amb discapacitat a través de l’Associació AREMI, de la qual és presidenta des de 1996. Aquesta associació va agrupar pares i mares amb fills o filles amb afectació de paràlisi cerebral i altres discapacitats. Van crear un centre adequat a les necessitats davant la mancança de centres especialitzats a les comarques lleidatanes.

El jurat destaca la seva dedicació al col·lectiu a través del seu activisme a: l’Associació AREMI, la Federació d’Entitats de Paràlisi Cerebral FEPCCAT, la COCARMI i la Confederación ASPACE.

En paraules de la presidenta de l’IDHC, Montse Tafalla: “Mercè encarna un lideratge en primera persona, caracteritzat per l’activisme ferm, convençut i incansable malgrat tots els obstacles. La seva tasca ha estat decisiva per posar en primera línia les necessitats de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, de les seves famílies i dels professionals d’atenció directa”.

El Premi Solidaritat també inclou una menció especial mitjans de comunicació, essent premiat aquest any el periòdic local Malarrassa “…pel seu compromís amb els drets humans, donant visibilitat a les situacions de desigualtat i conflicte social, així com a les lluites ciutadanes de la ciutat de Terrassa”. Es tracta d’un mitjà local de periodisme crític i independent i de distribució gratuïta, al servei d’entitats i moviments de la ciutat.

*El tribunal que ha decidit el Premi Solidaritat 2022 ha estat constituït per Montse Tafalla i Montse Pi, presidenta i vocal de l’IDHC, respectivament; i per representants de la Taula del Tercer Sector Social, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i de la Coordinadora d’ONG Solidàries-Girona.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Madrid: Comienza el Festival Miradas de Mujeres 2012

El Festival Miradas de Mujeres 2012 que tendrá lugar del 8 al 31 de...

28A Eleccions Generals 2019

Candidates i candidats per Barcelona a les eleccions estatals 28A 2019 El 28A són...

Catalunya: Debat “Cultura vs crisi. El paper del periodisme” al CPC / La Independent / Notícies gènere

El Col legi de Periodistes de Catalunya CPC organitza un debat sobre la crisi de...