Divendres 26 abril 2024

Divendres 26 abril 2024

Compartir

Barcelona: Presentació de la 2a campanya de nadons robats “Et busco. T’ estem buscant “/ La Independent / Notícies Gènere

L’Associació SOS Bebès Robats de Catalunya, presidida per Adelina Ruiz, al costat de la Coordinadora X24, la Plataforma Internacional T’ estem Buscant i la investigadora Carolina Escudero van presentar a Barcelona la segona edició de la campanya ciutadana “Et busco. T’ estem buscant “, en un acte realitzat al Col·legi de Periodistes de Catalunya i amb el suport de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadors de Cataluya.

 

 

En aquesta segona edició de la campanya s’h i han sumat famílies d’altres països, com Ruth Apleby d’Anglaterra que busca la seva filla Rebecca, així com famílies d’Alemanya. En la campanya s’observen els avenços aconseguits des de la primera edició fins al present: més d’un centenar de consultes al blog de SOS Nadons Robats Catalunya de familiars que busquen a presumptes nadons robats o d’aquests que volen conèixer la seva veritable identitat; la campanya va obtenir unes 6.957 visualitzacions. Un altre dels impactes de la primera campanya TEB ha estat la creació de la Plataforma Internacional TEB, creada per Maria Bueno amb seus a Espanya i a Anglaterra.

Han enviat el seu suport des de Brussel·les, a través d’un vídeo, l’europarlamentària anglesa, Jude Kirton Darling: “Suport a la campanya T’ Estem Buscant i estic feliç de saber que hi ha una segona edició. Lamento molt no poder ser a Barcelona participant en l’esdeveniment. Espero conèixer les vostres propostes per a saber com, des d’aquí, el Parlament Europeu pot portar endavant les vostres lluites cap a un nivell europeu”.

Altres dels suports que va rebre la campanya ha estat el de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el seu video explicà: “Vull donar tot el meu suport a la campanya T’estem Buscant. Com a mare no puc concebre res més cruel que et robin al teu nadó acabat de néixer i que mai més sàpigues què li ha passat. El més greu és que això a Espanya ha passat de forma sistemàtica. Aquest missatge és per dir que no esteu soles. Que sou un exemple. Que us teniu les unes a les altres. Però que també cada vegada som més les que ens sumem a vosaltres per alçar la veu i dir que aquests crims no poden quedar impunes. Que teniu tot el dret a recuperar els vostres fills i filles i a conèixer la veritat. Gràcies per la vostra lluita. Sou un exemple. Ens teniu al vostre costat”.

En aquesta segona edició participa Paul Redmond, escriptor i president de la Coalició Mares i Nadons Supervivents d’Irlanda, la periodista i productora Sharon Lawless investigadora sobre els casos de nadons robats i adopcions il·legals d’Irlanda. També van participar d’aquesta segona edició familiars de l’organització Comunitat d’interès sobre nadons robats de la RDA i les famílies unides d’Alemanya que van estar presents en la presentació de la campanya a Barcelona.

La directora de la campanya, Carolina Escudero ha precisat que “L’esdeveniment traumàtic tanca, allunya, divideix les seves víctimes. Mentre que els grups i accions com aquesta campanya, a través de les seves pròpies veus i històries els uneix, els empodera … i per damunt de totes les coses els permet crear aliances sense fronteres. Poc importa l’idioma, són els mateixos casos, els mateixos fets”.

Aquesta campanya va sorgir a Catalunya el 2017 com a resultat dels tallers liderats per Carolina Escudero, basats en la comunicació resilient, l’empoderament i la filosofia Ubuntu, que significa “Sóc perquè nosaltres som”, d’on es recupera el seu lema per a la campanya: “Et busco, T’ estem Buscant”. Amb la mirada directa a la càmera, els afectats pel robatori de nadons parlen als seus familiars sostrets que estan buscant. Gràcies a l’impacte mediàtic de la primera edició, se sumen a aquesta segona famílies d’Anglaterra, Irlanda i Alemanya.

Des de 1940 fins ben avançada la democràcia, es van robar sistemàticament nadons al llarg i ample d’Espanya. Fou una xarxa integrada per metges, monges, infermeres i capellans, entre d’altres. Des de l’Associació SOS Bebès Robats de Catalunya s’estima que són 300.000 els nadons robats.

Adelina Ruiz, presidenta de l’Associació SOS Bebès Robats de Catalunya, assegura que “Gràcies a aquest tipus d’accions sentim que s’ens escolta i visibilitza i és de gran ajuda per a les nostres recerques”.

 

Mès informació:

Campanya TEB, segona edició

SOS Bebès Robats Catalunya


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Songseda: cançó i color de l’artista Montserrat Virgili

L’artista Montserrat Virgili Aquesta artista de Vilanova, nascuda a Vilafranca, mostra el seu darrer treball...

Rosa Solbes. La periodista insurgent amb ulleres violeta

  Insurgent és un adjectiu que assenyala a qui es subleva, a qui es revolta,...

La XIPVG condemna l’assassinat de dues periodistes mexicanes

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere condemna l’assassinat de les periodistes mexicanes...