Dimarts 07 maig 2024

Dimarts 07 maig 2024

Compartir

La diputada Beatriz Rojas Martínez demana abolir la prostitució a la Ciutat de Mèxic

 

Beatriz Rojas Martínez va declarar estar en contra de qualsevol tipus de reglamentació de la prostitució. La diputada de l’Asamblea Legislativa del Distrito Federal (ALDF), va afirmar que aquest òrgan legislatiu té l’obligació de reforçar el marc jurídic per abolir la prostitució a la Ciutat de Mèxic.

Així ho va sostenir la diputada del Movimiento de Regeneración Nacional (MORENA), durant la presentació del llibre Prostitución y lenocinio a Mèxic, siglos XIX y XX, de l’autora Fabiola Bailón Vázquez, on també hi van participar Mònica Soto Elízaga, integrant de la Coalición para la abolición del Sistema Prostituyente (CASP), i Teresa Ulloa Ziaurriz, directora de la Coalición Regional contra el Tràfico de Mujeres y Nenas en América Latina y el Caribe (CATWLAC).

La legisladora Rojas Martínez va declarar en un comunicat estar en contra de qualsevol tipus de reglamentació de la prostitució que es pretengui establir a la Ciutat de Mèxic, per contra, va dir que el que cal és eradicar la trata i la prostitució, perquè totes dues pràctiques redueixen el cos femení a simple mercaderia.

A més, Beatriz Rojas va criticar l’actuació de la secretària de Govern de la Ciutat de Mèxic, Patricia Mercado Castro, dient que “en el seu afany de reglamentar la prostitució no ha desenvolupat ni polítiques públiques ni accions amb perspectiva de gènere”, fet pel qual li va sol·licitar dissenyar un programa d’ocupació real que permeti que les dones en situació de prostitució abandonin aquesta activitat.

De la mateixa manera, ha destacat que actualment a la Ciutat de Mèxic 10.000 dones són explotades en 13 corredors de comerç sexual, els quals són documentats per la Coalición Nacional contra el Tràfico de Mujeres en América Latina y  el Caribe.

Per la seva banda, Fabiola Bailón Vázquez, autora del llibre Prostitució i lenocinio en México, Siglos XIX y XX, ha assenyalat que la seva obra narra la història de la prostitució a Mèxic i deixa veure que la reglamentació de la mateixa és una postura ingènua perquè tots els esforços per regular aquesta activitat han fracassat.

L’acadèmica va afirmar que reglamentar la prostitució és una postura immediatista que no eradica el problema de fons, ja que els criminals de trata sempre busquen la manera de burlar els controls i continuar amb l’explotació de les dones.

Al seu torn, Teresa Ulloa va subratllar que el reconeixement de la prostitució com a treball sexual no és altra cosa més que la precarització de la feina.

En prendre la paraula, Mònica Soto va assenyalar que cal abolir la prostitució perquè aquesta porta en si mateixa un menyspreu a la dignitat de les dones, desigualtat, doble moral i fins i tot, interessos econòmics a costa de l’explotació dels cossos femenins.

Finalment, la legisladora Beatriz Rojas va cridar a les forces parlamentàries a reprendre el debat i a actuar a favor de les dones que radiquen a la capital del país, i que mereixen una feina digna.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Què en pensa… Imma Moraleda. PSC

Què en pensa… Imma Moraleda. PSC La igualtat de gènere ha estat a l’agenda política...

Construcció de la Pau i activistes amenaçades a Colòmbia

  Algunes lidereses assassinades. Foto: Fundación Paz & Reconciliación. A Colòmbia, els assassinats de líders...

Buidar pisos, buidar biblioteques

Ara m’adono que m’han demanat diverses vegades a la vida que ajudés a buidar pisos...