Dijous 26 setembre 2024

Dijous 26 setembre 2024

Compartir

Gènere i interculturalitat, curs per migrades lidereses potencials

La Fundació Cepaim realitzarà el curs* “Dinamitzadores Comunitàries per a la Prevenció de la Violència de Gènere”, destinat a dones estrangeres vinculades al món associatiu i amb interessos per la intervenció social, en el qual també hi participarà La Independent.

 

El curs està especialment dissenyat per a dones estrangeres extracomunitàries que ja tenen un recorregut i compromís en el món associatiu i / o feminista, que ja actuen en aquests espais amb un cert lideratge, i que compten amb alguns sabers i experiència respecte a tot allò que s’entén com a consciència sobre violència de gènere.

“Es busca dotar-les d’eines que els hi siguin útils en les seves activitats i col·lectius”, assenyala Cepaim.

“S’utilitzarà una metodologia d’interacció i participació on el grup genera el seu propi aprenentatge a través d’un procés creatiu i vivencial, sempre des de la perspectiva de gènere i la interculturalitat”, afegeixen des de l’organització.

Cepaim 1

Les persones encarregades de la formació són: Mercedes Cuenca, Fatou Secka, Natalia Val i Montserrat Garcia, de la Fundació Cepaim; a més de Kira Bermúdez, experta en mediació intercultural comunitària; Drina Ergueta, periodista comunicadora amb visió de gènere, de la XIDPIC.CAT i del Consell de Redacció de La Independent; Adrián Crescini, educador expert en metodologies participatives i teatre per l’activisme social; Paco Abril, sociòleg i membre de AHIGE; i Raúl Martínez, sociòleg especialista en treball amb grups d’homes.

En el món associatiu de persones migrades a Catalunya la participació femenina és alta, també en grups mixtos. Hi ha, tant des de fa anys com també de recent creació, organitzacions de dones estrangeres que treballen, en una activitat rellevant, per a la defensa dels seus drets, brindant-se suport mutu, buscant visibilització i apoderament, a més de difondre i posar en valor la seva cultura. La seva procedència és tant llatinoamericana, africana o asiàtica.

Aquest curs forma part del projecte “Tirar Endavant” (Break Through) que la Fundació Cepaim desenvolupa a tot l’estat espanyol des del 2007.

 

Cepaim 3

El curs*, que és gratuït, té una durada de 40 hores repartides en 10 sessions de quatre hores, a realitzar-se a partir del 14 d’octubre.

Més informació:
Fundación Cepaim

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: La Generalitat assumirà el 80% de la inversió per a la construcció d’escoles bressol rurals / La Independent / Notícies gènere

El president del Govern, juntament amb el conseller d’Educació, han presentat aquest 8 d’octubre, a...

Internacional: Apoderament de la dona rural / la Independent / Notícies Gènere

Per celebrar el Dia Internacional de la Dona Rural el proper 15 d’octubre, es portarà...

Internacional: L’ONU ha aprovat una resolució contra la MGF

Amnistia Internacional Mèxic.- L’Assemblea General de l’ONU ha aprovat, aquest divendres 28 de desembre, una...