Diumenge 30 juny 2024

Diumenge 30 juny 2024

Compartir

2012, un any d’esforços. 2013, major compromís de La Independent

EDITORIAL

2012 ens ha deixat amb un nou govern que repeteix, que té un nou mandat ( la consulta ) i les mateixes intencions de fons. Viurem amb els desnonaments de cada dia, les retallades, l’atur, la major precarietat femenina, la violència masclista de cada any que enguany  suma 12 dones assassinades a Catalunya i 46 dones a tot l’Estat. Hem informat sobre aquests temes, no el dia a dia ja que sortim setmanalment, sinó amb l’aportació d’una altra perspectiva, la de gènere, fets i protagonistes que moltes vegades no es tracten, amb responsabilitat i compromís.

Com les més de 647.000 persones aturades a Catalunya i més de cinc milions a l’Estat, La Independent ha sobreviscut aquest 2012 estrenyent cinturons, amb el treball voluntari d’un equip permanent de periodistes, que amb les darreres incorporacions som 23, i de més de 60 professionals que fan col·laboracions, corresponsalies i donen una opinió experta. I gràcies també a les 3.000 persones que de mitjana ens llegeixen fidelment cada setmana.

Hem crescut pràcticament el doble en visites, més de 350.000 des de l’11 de setembre de 2012 fins al 31 de desembre de 2012 amb una mitjana de temps de lectura per pàgina molt propera als tres minuts. Ens llegeixen.

Principalment des de Catalunya, i també des de la resta de l’Estat espanyol és el lloc des d’on se’ns continua llegint més (88%), però a més és important per a nosaltres que se’ns conegui en altres països des d’on també se’ns llegeix: Mèxic, Argentina, Estats Units, Colòmbia, Xile, França, Perú i Alemanya, entre d’altres.

A La Independent també li donen suport unes 300 persones que formen part del col·lectiu de la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadors amb Visió de Gènere de CatalunyaXarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. A més de contactes i corresponsalies internacionals on pertanyen les més de 400 periodistes que des de totes parts del món ens fan arribar notícies.

Hem informat sobre l’actualitat, la violència de gènere, la menor representació femenina parlamentària, les protestes socials, fets de rellevància a nivell internacional referits a la dona, i fonamentalment hem donat espai a veus que habitualment no tenen el seu espai en els mitjans: associacions i organitzacions de dones, feministes, lesbianes, migrades, dones esportistes, dones de la cultura, dones en general.

S’ ha dit que aquest any serà l’últim de la crisi; altres asseguren que el 2013 serà pitjor, amb un govern de Catalunya asfixiat econòmicament, amb la il·lusió (de molta gent) i por (d’altra gent) d’una consulta independentista, amb la promesa segura de majors retallades en serveis socials, la sortida / amenaça de la privatització d’aquests, amb la desvergonyida crisi / estafa financera i els suïcidis de persones desesperades que no són comptabilitzats ni publicats, sense les ajudes socials i sense drets per les persones migrades, sense feina per a qui la busca.

Nosaltres continuarem aquest 2013 amb el mateix compromís i apostarem per accions que permetin oferir una major informació i per arribar a més persones lectores, amb l’actual equip permanent de La Independent, que és el següent: Montserrat Minobis, presidenta; Teresa Carreras, directora; Tona Gusi, subdirectora i coordinadora; Pepa Badell, coordinadora; Marta Macías, Diva Criado, Drina Ergueta, Julia López, Elena Tarifa, Giselle Evangelisti, Anna Comas, Fabiola Llanos, Catalina Carmona,Lidia Vilalta i Amada Santos, totes elles caps de secció i redactors, a més de Carmen Aragó, Leticia Cruz, Luz Cassino, Pili Moreno, Sonia Rico,  Susana Villafañe i  Amada Santos que formen part de l’equip de redacció i que a més són responsables de l’àrea d’Audiovisuals, les xarxes socials i administració. En el suport tècnic i administratiu donen la seva col·laboració “Nat Lantida“, R.P. i Conxa Moreno. En les relacions institucionals internacionals comptem amb l’important suport de Sara Lovera.

laindependent_2

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Escola de Comunicació de Gènere i Inclusiva

L’”Escuela de Comunicación de Género e Inclusiva” és el títol de la nova publicació...

monitoreo medios

Gènere i cooperació: societat, gent del carrer i dones, absents en titulars

Notícies de temes socials, de les necessitats de la gent o les accions que es...

Medalla plena de respecte i d’afecte per a Antonina Rodrigo

Per Anna Balletbó Escrit pronunciat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el 2...