Diumenge 13 octubre 2024
La directora de Biocultura, i presidenta de l’Associació Vida Sana, Àngels Parra, afirma que, malgrat la situació actual, el saló seguirà endavant perquè ara és més necessari que mai.
Segons Onu Dones, les activistes rurals i urbanes estan transformant la vida i les perspectives de les dones, de manera que aquest any, s’ha decidit emprar aquest lema que correspon als avenços que s’estan duent a terme. El lema per...
OPINIÓ El Dia Internacional de les Dones Treballadores és el dia de honrar-nos, per la part que aportem a la Vida. Des 2014, la col·laboració amb l’ONG Acció Solidària Sense Fronteres que té el seu camp d’acció és Gàmbia, puc...
Al districte de Nyaruguru a la província Sud de Rwanda, 75 dones i homes s’han graduat en un Programa d’Escoles de Camp a través dels projectes d’ONU Dones a l’Àfrica. Foto: Stephanie Oula/ONUMujeres Formen part ja del grup de […]
A prop de 20 ponents i talleristes, aquest cap de setmana del 8 i 9 de febrer assistiran al 4t Congrés d’alimentació Viva i Conscient, a l’Auditori Axa, L’Illa Diagonal de Barcelona
Leticia Urretabizkaia Gil ha vingut a Barcelona per fer una nova presentació de l’estudi, compartit amb Isabel de Gonzalo Arangoa, i publicat amb el títol de “Las mujeres baserritarras: Análisis y perspectivas de futuro desde la Soberanía Alimentaria. Incidencia...
Fotografia de Catalina Rossi Una experiència d’autogestió veïnal Vallcarca és un barri de Barcelona que ha patit, en els últims anys, una degradació sistemàtica de la seva fisonomia. A poc a poc les cases i els comerços, tant de […]
OPINIÓ Quan parlem d’agricultura i alimentació, poques vegades fem referència al paper clau que les dones han tingut i tenen en la producció, la distribució i el consum dels aliments. Com tot treball de cures, el menjar ha quedat relegat...
En les societats occidentals més del 70% de la població viu a les ciutats, cada vegada més desvinculada del món rural. Desvinculada aparentment, inconscient de la seva ecodepència i de les conseqüències de la seva alimentació. Cada vegada és major...
El dia 26 de maig es va celebrar a nivell internacional, una marxa contra la multinacional Monsanto dels moviments d’activistes-ecologistes i eco feministes, aquesta multinacional amaga gravíssims problemes de salut, derivats dels tractaments que es realitzen amb els pesticides, també...
OPINIÓ Al defensar un altre model d’agricultura i alimentació, pensem sempre en el paper clau d’aquells que treballen la terra i dels que consumim, però oblidem que en aquesta cadena, cada dia més llarga, que va del camp al plat...
La reflexió sobre el consum responsable o crític i la sobirania alimentària des d’un enfocament amb perspectiva feminista és encara molt incipient. La Xarxa de Consum Solidari, conjuntament amb la Marxa Mundial de Dones, organitzen aquestes jornades (*) que volen...
Any rere any la població camperola al món ha anat disminuint. L’èxode rural s’ha convertit en una realitat palpable en el transcurs del segle XX. Un fet que ha desembocat en un canvi radical del paisatge i de l’agricultura...
Dilluns 8 d’abril, es va inaugurar La botiga virtual Kilometro 0 en un acte celebrat a la seu de la Fundació Mobile World Capital Centre de Barcelona, una nova eina posada en marxa perquè l’associació agraria de Joves Agricultors-es de...
Euskadi Cuba, EHNE Bizkaia i ANAP Aquest documental recull les experiències de dones i associacions cubanes i basques que aposten per la sobirania alimentària. Una alternativa construïda sobre bases de justícia i igualtat que no pot ser desenvolupada sense tenir...
Leticia Urretabizkaia Gil i Isabel de Gonzalo Aranoa són les coautores de la publicació “Les dones baserritarras: anàlisi i perspectives de futur des de la Sobirania Alimentària. Incidència i polítiques públiques en el marc de l’activitat agrària i el desenvolupament...
Vivim en el món de l’abundància. Avui es produeix més menjar que en cap altre període en la història. La producció alimentària s’ha multiplicat per tres des dels anys 60, mentre que la població mundial, des d’aleshores, tan sols...
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Soberanía alimentaria, soberanía personal ¿Cuál es una de nuestras necesidades básicas, que nos aporta energía para vivir? La alimentación. ¿En qué momento perdimos el control de nuestra alimentación? que quedó en manos […]
OPINIÓ La crisi alimentària colpeja el món. Es tracta d’una crisi silenciosa, sense grans titulars, que no interessa ni al Banc Central Europeu, ni al Fons Monetari Internacional, ni a la Comissió Europea, però que afecta a 870 milions de...
Als països del Sud, les dones són les principals productores de menjar, les encarregades de treballar la terra, mantenir les llavors, recol·lectar els fruits, aconseguir aigua… Entre un 60 i un 80% de la producció d’aliments en aquests països recau...
“Mujer y soberanía alimentaria” Entrevista en el programa Para todos La2 Sabies que les dones produeixen més de la meitat dels aliments del planeta i que, tanmateix, són les més afectades per […]
De l’article pel llibre Food Movements Unite! Strategies to Transform Our Food System (Food First, 2011)Editor: Eric Holt-Giménez. Autors: Raj Patel, Esther Vivas, Olivier De Schutter, João Pedro Stédile, Paul Nicholson …Article complet Without women there is no food Sovereignty...
http://www.defensaterritorios.org/ Gràcies a les exportacions de soja, Argentina va experimentar vuit anys de creixement econòmic. Però un col.lectiu de mares del barri de la ciutat de Còrdova ha aconseguit mostrar al país les nefastes conseqüències que porta aparellat aquest model....
Aquest 10 de febrer l’Assemblea de Dones del Fòrum Social Mundial proclamava a Dakar: “Exigim la sobirania alimentària dels pobles i el consum de productes locals, l’ús de les nostres llavors tradicionals i l’accés de les dones a la terra...
Butlletí de notícies
Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.