Diumenge 24 setembre 2023

Diumenge 24 setembre 2023

Jornades sobre “Sobirania alimentària, feminisme i consum crític”

La reflexió sobre el consum responsable o crític i la sobirania alimentària des d’un enfocament amb perspectiva feminista és encara molt incipient. La Xarxa de Consum Solidari, conjuntament amb la Marxa Mundial de Dones, organitzen aquestes jornades (*) que volen ser un espai per a compartir sinèrgies i crear vincles des de diferents moviments socials (feminisme, ecologia, sobirania alimentària i consum crític) amb l’objectiu de construir un discurs sobre la sostenibilitat de la vida.

 

Les Jornades seran un espai per visualitzar el que s’ha fet fins ara en aquest àmbit amb l’objectiu d’anar una mica més enllà. Es combinaran ponències teòriques amb taules rodones i recull d’experiències de producció agroecològica i consum amb la idea d’incitar a la reflexió i posar sobre la taula obstacles i reptes. Seran al Palau Alòs.

A les Jornades trobareu a Cristina Carrasco, Míriam Nobre de la MMD, Inés Marco i Marina Sánchez del Seminari d’Economia Feminista, Soraya González i Marta Monasterio, del grup d’Ecofeminisme d’Ecologistes en Acció,  Xavier Montagut, Xarxa de Consum Solidari,  Conchi Piñeiro d¡Altekio Cooperativa i investigadora de la UAM; Isabel Álvarez, de la Xarxa de grups de consum Nekasarea – EHNE; Isabel Vilalba, secretària general del Sindicat Labrego (Galizia) i de la Marcha Mundial das Mulleres; Mónica Vargas de la Plataforma Delta Viu; Arantxa Arrién, d’ EHNE; Anaïs Sastre; Veronica Escurriol, investigadora del ‘Grup de Recerca d’agricultura, ramaderia i alimentació en la globalització’; Ariadna Pomar, dels Horts urbans comunitaris de Barcelona; Letizia Urretabizkaia, autora de ‘Las mujeres baserritarras: análisis y perspectivas de futuro desde la soberanía alimentaria’ i Marité, de la Comissió de cuina de l’Acampada de Pl. Catalunya-15M, entre d’altres.

Jornades_ca_la_Dona2

 

En el marc d’aquestes Jornades, tindrà lloc a Ca la Dona el diumenge 27 d’abril de 10.30h. a 14h. una kafeta en la què les dones es poden trobar en les interseccions entre sobirania alimentària i feminisme, camp i ciutat, dones rurals i urbanes, per tal de reflexionar a partir de les pròpies experiències i necessitats.

(*) El programa complert de la resta de les jornades 

inscripcions: seguiu les instruccions aquí

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Manifest:La Pau de les Dones Enguany. Plataforma pel Dret a no ser Prostituïda

        La Pau de les Dones Enguany, el 8 de març, una...

A Terrassa una nova víctima de violència masclista

Possible nou cas de mort per violència masclista a Terrassa. La policia va detenir la...

Cap a la igualtat en la cinematografia

  ( Imatge CIMA-home)   “No pots estar parlant seriosament” Caminant cap a la igualtat...