Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Presentació de la nova Plataforma de Conselleres i Directives

 Es tracta d’una Plataforma molt activa, que les empreses ja estan utilitzant

El dimarts 28 de setembre, l’Observatori de Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Barcelona, va presentar, durant un 22@WEBINAR, la seva plataforma d’acreditació de conselleres i directives. En aquest webinar hi van participar Susana Prado, presidenta de la Comissió de Dones en Valor; Marion Suffert, outplacement assessorament professional, desenvolupament de talent, desenvolupament de recursos humans i fundadora i consultora a Vasis Conseil; i Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia. Van presentar aquesta nova plataforma que permet potenciar equips de direcció i consells d’administració amb una presència equilibrada d’homes i de dones. I segons Mercadé:  “Des que funciona, s’ha demostrat com una eina molt valuosa, tant per a les dones com per les empreses”.

La Plataforma és una eina que permet a les dones demostrar les seves competències, més enllà dels títols, per tal de poder optar a càrrecs de lideratge i visibilitzar el talent femení. Aquesta eina consisteix en un procés que ‘inicia omplint un qüestionari extens i rigorós que demanda un gran treball de reflexió per part de la que ho realitza. A part d’estar en una base de dades, aquest procés permet a les dones conèixer i demostrar les seves competències, per tal de poder empoderar-se i diferenciar-se de la resta en el moment d’optar a càrrecs de conselleres i directives.

 

 

alt

 

 Anna Mercadé, Directora Observatori Dona, Empresa i Economia, va explicar que van creat “un instrument que demostra que les dones, més enllà dels títols, tenen unes competències i habilitats que moltes vegades són millors o iguals que les dels homes” i que van desenvolupar aquesta Plataforma pensant també en ajudar a les empreses que volen incorporar talent femení. “És un projecte que desenvolupem des de fa quatre anys, perque encara que sempre hem lluitat per l’inclussió de mes dones a càrrecs directius d’empreses i institucions,  les responsables d’empreses ens comentaven que per integrar dones haurien d’estar acreditades les seves competències, i per aixo es va crear la Plataforma. Ara ja hem aconsseguit que siguin visibles les seves trajectories, i les seves candidatures”, va comentar Mercadé.  

Per la seva banda, Marion Suffert. va explicar com funciona el procés d’acreditació; que és llarg, rigurós, i està molt acreditat en totes les seves fases. Les dones han de presentar la seva candidatura, superar entrevistes i demostrar les seves aptituts humanes i experiències, de la vida de cadascuna, a més de la seva trajectoria professional”.

 

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El procés d’acreditació és llarg per què compta amb assessorament, acompanyament professional, participació en una xarxa amb les dones apuntades i resolució de moltes dubtes abans de formar part de forma definitiva de la Platafoma.

 

Més informació:

Per a participar-hi cal inscriure’s a la Plataforma que hi a l’Observatori Dona, Empresa i Economia  de la Cambra de Comerç i pagar 300 euros de despeses d’organització.   

Es pot consultar la presentació al webinar que va organitzar la Comissió de Dones en Valor, i conèixer tots els detalls la plataforma d’acreditació de conselleres i directives de l’ODEE!

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ucraïna. No a la Guerra

NI GUERRA QUE ENS DESTRUEIXI, NI PAU QUE ENS OPRIMEIXI #NoalaGuerra #feministescontralaguerra #aturemlaguerraLes feministes diem...

Maribel Nogue

Normalitzar la inclusió a la vida quotidiana

OPINIÓ Per Maribel Nogué, articulista i escriptora La diversitat cultural de la societat que tenim...

Igualada: Concurs de fotografia 8 de març de Dones amb Empenta

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, un cop mes, Dones amb Empenta, organitza...