Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

Estat Espanyol: 12 desembre 2014 tots i totes emmordassades / La Independent / Notícies Gènere

El govern ha tret endavant aquest dijous 12 de desembre amb només els vots del PP la Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa per a la ciutadania) i amb tota l’oposició dels altres grups parlamentaris.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Aquesta Llei ha estat rebutjada, des que es va començar a gestar, per la majoria de la societat civil. S’ha fet pressió al carrer, en alguns mitjans, i des de la majoria dels col·lectius i organitzacions socials.
 
Avui en el debat del Congrés de Diputats hi ha hagut alguns incidents. Un d’ells ha estat la intervenció de la Solfonica del 15 M, des de la Tribuna de convidats, entonant la “Cançó del Poble”, del musical Els miserables -cançó que parla dels tirans que castren als pobles eliminant llurs llibertats-, que ha  estat expulsada del recinte.
 
També s’ha apreciat un altre incident en el desallotjament, les maneres amb què han tractat a les assistentes, entre elles diverses dones de mitjana edat.  Fet que ha suscitat declaracions de dones feministes considerant que “ha estat un espectacle força violent, i amb molt poques perspectives d’eradicar la violència contra les dones, ja que des d’on diuen que se les protegeix, és on se les castiga” i afegeixen que ” en un país on al llarg de 2014 han assassinades 67 dones i criatures per violència masclista, no és pot accepatar de capa manera el tracte en aquest desallotjament”.
 
Aquesta Llei mordassa, incrementarà, per desgràcia més violència contra les dones, generada per les lleis patriarcals, ja que qualsevol acte que les dones vulguin reevindicar exigint els seus drets a l’   avortament, al propi cos, a la llei de dependència, o a la llei contra la violència de gènere, podria acabar amb una multa de 6oo.ooo euros, ja que si una activista llança un hashtg per twitter fent una convocatòria per a qualsevulla de les reivindicacions anteriorment descrites, amb la nova redacció del Codi Penal i la Llei Mordassa, les autoritats podrien responsabilitzar-la de tots els disturbis que es produeixin per les consignes llançades en una xarxa social.
 
Veure Llei Mordassa
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar