lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

Compartir

Presentació de la nova Plataforma de Conselleres i Directives

No hay traducción disponible

alt

 Es tracta d’una plataforma molt activa, que les empreses ja estan utilitzant.

El dimarts 28 de setembre, l’Observatori de Dona, Empresa i Economia, de la Cambra de Barcelona, va presentar, durant un 22@WEBINAR, la seva plataforma d’acreditació de conselleres i directives. En aquest webinar hi van participar Susana Prado, presidenta de la Comissió de Dones en Valor; Mariona Suffert, outplacement assessorament professional, desenvolupament de talent, desenvolupament de recursos humans i fundadora i consultora a Vasis Conseil; i Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia. Van presentar aquesta nova plataforma que permet potenciar equips de direcció i consells d’administració amb una presència equilibrada d’homes i de dones. I segons Mercadé:  “Des que funciona s’ha demostrat com una eina molt valuosa tant per a les dones com per les empreses”.

La plataforma és una eina que permet a les dones demostrar les seves competències, més enllà dels títols, per tal de poder optar a càrrecs de lideratge i visibilitzar el talent femení. Aquesta eina consisteix en un qüestionari extens i rigorós que demanda un gran treball de reflexió per part de qui el realitza. A part d’estar en una base de dades, aquest procés permet a les dones conèixer i demostrar les seves competències, per tal de poder d’empoderar-se i diferenciar-se de la resta en el moment d’optar a càrrecs de conselleres i directives.

 

 

alt

 

 

Anna Mercadé, Directora Observatori Dona, Empresa i Economia, va explicar que van creat “un instrument que demostra que les dones, més enllà dels títols, tenen unes competències i habilitats que moltes vegades són millors o iguals que les dels homes” i que van desenvolupar aquesta plataforma pensant també en ajudar a les empreses que volen incorporar talent femení. “Es una pojecte que desenvolupem des de fa quatre anys, perque encara que sempre hem lluitat per l’inclussió de mes dones a càrrecs directius d’empreses i institucions,  les responsables d’empreses ens comentaven que per integrar dones haurien d’estar acreditades les seves competències, i per aixo es va crear la plataforma. Ara ja hem aconsseguit que siguin visibles les seves trajectories, i les seves candidatures”,  va comentar Mercadé.  

Per la seva banda, Mariona Suffert. va explicar com funciona el procés d’acreditació; que es llarg, rigurós, i està molt acreditat en totes les seves fases: Les dones han de presentar la seva candidatura, superar entrevistes i demostrar les seves aptituts humanes i experiències, de la vida de cadascuna, a més de la seva trajectoria professional”.

 

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El procés d’acreditació es llarg per què compta amb assessorament, acompanyament professional, participació en una xarxa amb les dones apuntades i resolució de moltes dubtes abans de formar part de forma definitiva de la Platafoma.

 

 

Més informació:

Per a participar-hi cal inscriure’s a l’Observatori Dona, Empresa i Economia  de la Cambra de Comerç i pagar 300 euros de despeses d’organització.   

Es pot consultar la presentació al webinar que va organitzar la Comissió de Dones en Valor, i conèixer tots els detalls la plataforma d’acreditació de conselleres i directives de l’ODEE!

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La terrible historia del feminicidio de dos hermanas en Pakistan

Voluntat de pacte per a la infància a Catalunya.

Maria Àngels Viladot

El fondo del problema