Saturday 20 July 2024

Saturday 20 July 2024

Mexic: És perillós ser periodista / La Independent / Notícies Gènere

En el marc de la reunió del Frente Feminista Nacional, la periodista Sara Lovera López va rebre el reconeixement* Juana Belem Gutiérrez de Mendoza, i va assegurar que mentre persisteixi la impunitat, i no s’apliquin les lleis, els assassinats a periodistes i a dones no s’aturaran.

 

  

 

 Foto:Yuke

 

Una opinió generalitzada a nivell internacional, assenyala que a Mèxic és perillós ser periodista, que hi ha diferents poders, que pretenen constantment coartar la llibertat d’expressió, i el dret a informar.

Segons Sara Lovera: “Cap llei, cap mecanisme de protecció, cap comissió a la cambra de diputats pot servir davant d’una cosa que és semblant al que passa en els assassinats de dones, el tema és la impunitat, no hi ha ministeris públics, no hi ha jutges, no hi ha un aparell de justícia que sigui funcional a la mida de la violència que estem vivint en tots els sentits”.

També indicà que: “Cal parlar de feminicidi, no podem amagar però hem de parlar de les altres violències, hem de parlar amb un llenguatge més respectuós per a homes i per a dones i hem d’ajudar a canviar la mentalitat, si seguim pensant que les dones som objecte de plaer, amb el fi que obeeixin. Si seguim reafirmant que els homes són els nostres amos, i ho fem a vegades de manera inconscient, no avançarem. Ja fa 30 anys que estem capacitant a periodistes parlant de gènere i de feminisme i no han canviat les coses”.

Sara Lovera, que també està actuant com a administradora de la Casa de Protecció a periodistes de la Ciutat de Mèxic, va expressar la responsabilitat que tenen els mitjans de comunicació, per la forma com s’emeten les notícies. Insistí què cal tenir present, com a fet essencial i obligat, la perspectiva de gènere a l’hora de elaborar les notícies.

 

 *Juana Belem Gutiérrez de Mendoza (Sant Juan del Rio 27 de gener de 1875 – 13 de juliol de 1942) va ser  professora, periodista, anarquista, feminista, sufragista i activista mexicana del magonisme i zapatisme, a més del moviment pels drets de les dones.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Europa: El Parlament Europeu rebutja la proposta que garantia l’avortament en cas de violació / La Independent / Notícies gènere

La proposta va ser rebutjada pel PE amb una votació ajustada de 334 vots...

Canovelles:la dedicació i empenta de l’Escola 4 vents

La gent de l’Escola 4 Vents de Canovelles ho tenen claríssim. És una escola que...

La FAL a Taroudant. Debat sobre art, cultura i transformacio social

Action Commune Inter Réseaux FAL a Taroudant 11-12.04.2014. Presentation Faculté poly disciplinaires Taroudant. Debats...