Indigenas

Compartir

Centreamèrica – Mèxic: “Notimia”, Agència de Notícies de dones indígenes i afrodescendents / La Independent / Notícies Gènere

 

A través d’un grup de dones de Centreamèrica i Mèxic, s’ha llançat el portal Electrònic, Notimia,  Agencia de Noticias Mujeres Indígenas y Afrodescendentes, amb l’objectiu de donar visibilitat i integrar aquests temes en l’Agenda de les Comunicadores.

 

 

 

  

Una de les representants de La Alianza de Mujeres Indígenas de Centro América y México, Guadalupe Martínez, comento, que aquesta iniciativa, és el resultat de diversos anys de treball amb el Centro Cultural de Espanya, Ciutat de Mèxic i diverses institucions internacionals amb l’objectiu d’enfortir les xarxes comunitàries de dones comunicadores indígenes i afrodescendents a Llatinoamèrica.


El llançament internacional es farà durant el Fòrum Permanent per a les cuestions Indígenes a la seu de Nacions Unides a Nova York, el proper 24 d’abril. S’ha fet un pre-llançament a Mèxic aquest 5 de abril passat, al Centre Cultural de España, a la Ciutatat de Mèxic.

Per primera vegada en la història del Fórum Permanente, s’oferirà un espai per a la divulgació de material visual, gràfic de les organitzacions de pobles indígenes, agències del Sistema de Nacions Unides i altres, i serà conegut com “Zona de Comunicación Indígena”, el qual permetrà connectar a les comunitats, governs, agències del sistema de Nacions Unides i altres actors, amb les i els participants de la XVI Sesión del Fórum Permanente.

Amb aquest projecte, s’ha constituït, una xarxa de 200 comunicadores, que difonen i presenten productes comunicatius professionals en diferents formats, digitals, audiovisuals i auditius que abasten successos i interessos de comunitats i pobles originaris en idiomes indígenes.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar