El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona,convertit en plató de televisió, ha estat l’escenari de la sessió de lliurament de la vintena edició del premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació amb una magnífica Ariadna Oltra portant la batuta. “Elsperiodistes- ha dit amb moltaforça, Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports al públic d’aquell improvisat escenari- ens ajudeu a canviar estereotips i això fa millorar la qualitat de vida de la gent i enspermet caminar cap a una ciutat, una societat més justa, igualitària i amb mésoportunitats per a tots i totes”.Durant tot el rodatge de l’acte el suport a les polítiques d’igualtat ha rondat en tot moment pel plató.
El periodista Vicent Sanchís, la premiada Mercè Miralles Expósito, la tinenta d’alcalde Maite Fandos i la regidora del PP, Glòria Martín
La periodista de la revista Presència, Mercè Miralles Expósito, ha rebut el premi en la modalitat de premsa escrita pels seus articles Avis maltractats i El drama de quedar-se sense habitatge i sense res. La visió de les dones en el tema dels maltractaments i dels desnonaments ens explica unes realitats amb molt més rigor i amb la solidaritat com a base. Això és el que ha dit el periodista Vicent Sanchís, que li ha lliurat el premi, i que ha destacat la sensibilitat i la visió anticipada de la seva autora en aquests articles. Sanchis ha atorgat també la menció en aquesta mateixa modalitat als professionals de La Vanguardia Luís Benvenuty i al fotògraf Kim Manresa. Elstreballs premiats han estat dos articles un sobre el col·lectiu de dones nigerianes i un altre sobre el col·lectiu de dones paquistaneses que arriben a casa nostra per viure a Barcelona. Segons el jurat els articles han estat construïts amb rigor i professionalitat.
La tinenta d’alcalde Maite Fandos, el fotògraf Kim Manresa, el periodista Luís Benvenuty que van rebre la Menció de mans del periodista Vicent Sanchís
Fotografia del lliurament de Premis de Benestar Social de l’Ajuntament de BCN
En la modalitat d’internet ha estat premiada la Fundació Real Dreams pel seu web- www.elmeugradesorra.org- per l’impacte que ha tingut entre la joventut aquesta plataforma de micromecenatge a favor de la causa social. La menció en aquest àmbit ha estat pel web amb llenguatge de signes en català de la Federació de Persones Sordes de Catalunya que facilita a a questes persones la convivència i les ajuda a comunicar-se amb el seu entorn.
En ràdio s’ha premiat al programa L’Hora L, de la Cadena SER amb Frederic Vincent per l’emissió monogràfica sobre la pobresa infantil i la menció ha estat pels (S)avis de Facebook a la Twittertúlia. Eduard Pujol, director de Radiocat XXI, ha lliurat els guardons i n’ha destacat que aquests programes incorporen una mirada de sensibilitat i es produeixen en un país, com Catalunya que té una vocació cívica i solidària molt gran.
En televisió el premi ha estat pel documental Shaïma, Tànger, del programa Karaïa de TV3 en el qual es presenten les cultures que conviuen a Barcelona a través de la seva cuina i pel programa Latituds: Sense Llar, Del Canal 33 de Televisió de Catalunya que éssent un programa de denuncia posa l’accent en les solucions davant la gent que no tenen una llar per viure en un context de tants edificis buits com hi ha a casa nostra.
La tinenta d’Alcalde Maite Fandos s’hadeclarat convençuda que la sensibilització sobre els problemessocials que fan els mitjans de comunicacióés és decisiva a l’hora de trobar solucions a situacions que es plantegen a la vida quotidiana. “Elsmitjans- ha continuat Fandos– sou un altaveu per denunciar, plantejar situacions i trobar solucionsmés justes, integradores i solidaries que proporcionen més oportunitats per a tots i totes”.
La directora de l’orquestra, Ariadna Oltra, va recordar que fora del plató hi havia molts i moltes periodistes que treballen a Catalunya amb molta dedicació y professionalitat. I ha donat pas a periodistes com Josep Cuní, Jaume Barberà, Pilar Rahola i Àngel Casas que, a través dels monitors instal·lats en el plató que era el Saló de Cent, han explicat al públic les seves opinions sobre alguns aspectes de l’ofici de periodista.
El Saló de Cent convertit en plató de televisió amb dos sets d’entrevista