Divendres 08 novembre 2024

Divendres 08 novembre 2024

Compartir

Les conclusions del II Congrés Europeu del Voluntariat, base del nou Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat (PNAV)

El voluntariat, col•lectiu on les dones són les integrants majoritàries, ha pogut trobar-se i debatre  entre el 9 i l’11 de novembre en el marc del II Congrés Europeu del Voluntariat, celebrat a Barcelona, i que ha comptat amb més de 450 assistents.

Durant la sessió plenària, celebrada en el al World Trade Center, el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va anunciar que les conclusions finals del Congrés seran la base per a l’elaboració del segon Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat (PNAV). Aquestes conclusions es podran consultar en breu en l’adreça http://congreseuropeuvoluntariat.gencat.cat/Conclusions.aspx. Violant Cervera, directora general d’Acció Cívica i Comunitària, va informar que hi haurà un post-congrés, la forma del qual encara no s’ha concretat.

El Congrés, inaugurat pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha comptat amb les aportacions d’un significatiu conjunt d’especialistes i gestors nacionals i internacionals, entre ells, Ghulam Mohammad Isaczai, cap de la secció de Desenvolupament del Programa de Voluntaris i Grup de Gestió de Voluntaris de les Nacions Unides, Martijn Pakker, director del Centre Europeu del Voluntariat, Piotr Sadowski, secretari general de Volonteurope, Enric Canet, Casal dels Infants- Acció Social als Barris, Begoña Navarrete, Fundació Autònoma Solidària, Mònica Sabata, FOCIR, Juanjo Butrón, XVAC, Jordi Gras, Orfeó Martinenc, Carme Basté, directora de la Fundació La Marató de TV3, Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya, Francina Alsina, Presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i vicepresidenta del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC), Jaume Lanaspa, director executiu de l’Obra Social “la Caixa”, i una llarga llista de representants en el món associatiu i del voluntariat.

Les jornades de treball s’han organitzat al voltant d’Àgores, on es presentaven experiències, i Tallers temàtics, on les persones participants han intercanviat reflexions.

Grans temàtiques tractades:

• Millora de la gestió
• Promoció del voluntariat
• La persona voluntària
• Reptes del sector
• Territoris socialment responsables

Els nous models de voluntariat ha estat un dels principals temes tractats. Entre aquests models s’hi troben l’anomenat voluntariat d’empresa, el voluntariat virtual i el voluntariat en família, conceptes que han despertat força controvèrsia. Es destacable també  la proposta de crear un grup de treball sobre avaluació de l’impacte social de les entitats.

Una novetat en aquesta edició ha estat la organització del “Marketplace”, un espai ubicat al Museu Marítim de Barcelona, on empreses com Danone, Nestlé, IKEA , FNAC o MRW han explicat i mostrat el que realitzen en concepte de responsabilitat social. Hi ha participat una cinquantena de corporacions.

Web del Congrés i publicació de conlusions: http://congreseuropeuvoluntariat.gencat.cat

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Nomadland, l’estranya guanyadora dels Oscars 2021

RESSENYA Nomadland és una pel·lícula bella i profunda. Entre paisatges immensos i sentiments intensos es...

Impacte col.lateral del Covid-19 per a les dones d’Àfrica i 114 països

La pandèmia del coronavirus té un mal pronòstic per a moltes dones dels països...

Catalunya: Campanya de l’ ICD reivindica la Llibertat sexual i seguretat de les dones / La Independent / Notícies Génere

En commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones aquest...