Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Catalunya: Campanya de l’ ICD reivindica la Llibertat sexual i seguretat de les dones / La Independent / Notícies Génere

En commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones aquest 25 de novembre, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha llançat la campanya de sensibilització “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals #LliuresISense Por, reivindicant el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones.

 

El missatge de la Campanya mostra en una pissarra la frase “Les dones tenim dret a VIURE LLIURES” mentre una mà, esborra simbòlicament les paraules “violències sexuals”, fent visible el fet que cal seguir “esborrant” aquestes violències que segueixen estant presents en la quotidianitat de la vida de les dones

La campanya assenyala les violències sexuals com un tipus de violència masclista que utilitza el sexe com a forma de control i dominació de les dones. “Cal tenir present que en tots els casos l’únic responsable és l’agressor, no la víctima, i en qualsevol relació afectiva sexual només un sí és un sí”, expliquen des de l’ICD en una nota de premsa.

Durant la campanya,  l’ICD, que compta amb la col·laboració de Creació Positiva, distribuirà manuals que expliquen i ajuden a identificar els diferents tipus de violències sexuals i orienten a les dones que pateixen aquestes situacions.

 

Actes commemoratius

El dimecres 21 de novembre, l’ICD, va organitzar un acte en memòria de les dones assassinades per violència masclista. La presidenta de l’ICD, Núria Balada, va llegir el Manifest Unitari i va inaugurar l’exposició itinerant “Ombra a la Llum”, de la Fundació Setba.

Divendres 23 de novembre, l’ICD organitzarà la Jornada tècnica “Eines per desmuntar la Justícia Patriarcal” on persones expertes en violència masclista i en l’àmbit judicial debatran sobre les estructures patriarcals de la Justícia i les seves conseqüències per a les dones, així com sobre les estratègies a emprendre.

Finalment, el 25 de novembre es llegirà el manifest unitari del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, redactat per la periodista Ariadna Oltra, durant els actes institucionals organitzats en tot el territori Català.

 

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

On eren les dones al Mobile World Congrès?

  Aquesta és la pregunta que es va fer Anna Mercadé, com a directora de ...

Estado español: Las propuestas feministas formarán parte del ’Debate Alternativo del Pueblo sobre el estado de la Nación’

Tendrá lugar el miércoles 29 y el jueves 30 de junio a partir de las...

Turquia: 2.000 activistes al XII Fòrum Internacional d’AWID

Del 19 al 22 d’abril de 2012,  més de 2000 activistes pels drets de les...