Dimecres 08 maig 2024

Dimecres 08 maig 2024

Ablación

Internacional: 6 de febrer. ONU: Tolerància zero a la Mutilació Genital Femenina / La Independent / Notícies Gènere

La pràctica de la Mutilació Genital Femenina (MGF) es concentra principalment en 29 països d’Àfrica i Orient Mitjà. Tot i que el problema és Universal i la seva pràctica arriba a països d’Àsia, Amèrica Llatina, en les poblacions d’emigrants que viuen a Europa occidental, a Nord Amèrica, Austràlia i Nova Zelanda.

 

 

 

La pràctica de la MGF consisteix a alterar o danyar els òrgans genitals de les dones i les nenes. Les raons no tenen a veure amb decisions mèdiques i es reconeix internacionalmente com una violació dels drets humans de les dones i les nenes.

Aquesta practica viola els drets a la salut, la seguretat i la integritat física. Reflecteix la desigualtat més arrelada entre sexes i constitueix una discriminació contra el sexe femení, sotmes a tortures, tractes infrahumans i que en molts casos arriba a causar la mort.

Segons Nacions Unides, una pràctica amb més de mil anys és un objectiu difil i impensable de poder-lo eradicar en una generació.

El Fons per a la Població juntament amb UNICEF, dirigeix un programa per accelerar l’eradicació de aquesta pràctica en els països anteriorment citats. El programa concentra els esforços en 17 països d’Àfrica i també dóna suport a iniciatives regionals i mundials.

El 20 de desembre del 2012, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la resolució A/RES/67/146 en la qual demana als estats i a la societat civil, constituir el 6 de febrer Dia Internacional i de tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina. El desembre de 2014 l’Assemblea General va adoptar sense vot, una resolució per intensificar els esforços per acabar amb aquesta xacra.

Es demana als Estats que hi donin suport i compleixin estratègies que previnguin aquesta violència i injustícia, incloent la formació de pesonal mèdic, treballadors socials, líders religiosos que assegurin protecció a les dones i nenes en risc de ser mutilades.

La resolució de l’Onu destaca la necessitat d’incloure’l en les agendes porteriors al 2015, tenint en compte la importància que les i els professionals de la salut se sumin a aquest esforç.

Es calculen 125 milions de nenes i dones mutiadas en 29 països d’Àfrica i Orient Mitjà. Si es continua com fins ara i no s’aconsegueix frenar, està previst que el 2030 prop de 86 milions de nenes de tot el món patiran algun tipus de mutilació genital.

Entre la infància i l’adolescència causa hemorràgies greus i problemes de salut, com ara quists, infeccions i infertilitat, complicacions en part i risc de mort en el nadó i la mare.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Inauguració de l’exposició “25 anys de Col·legi, 25 anys de periodisme”

La inauguració d 8217 aquesta exposició tindrà lloc el proper dimecres 22 a les 19h...

Catalunya: centenari del naixement de l’activista social Mercè Pàniker i Alemany

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha declarat el centenari del naixement de l...

Estat espanyol: Que no es financin amb diners públics centres educatius que divideixin a l’alumnat per raons de sexe

La Federació d 8217 ensenyament del CCOO exigeix que no es financin amb diners...