Divendres 12 abril 2024

Divendres 12 abril 2024

Compartir

Catalunya: centenari del naixement de l’activista social Mercè Pàniker i Alemany

El Govern de la Generalitat de Catalunya, ha declarat el centenari del naixement de l’activista social Mercè Pàniker i Alemany com una de les commemoracions oficials de l’any 2020 per recuperar i divulgar la seva memòria.

És per aixó que l’Institut Català de les Dones habilita un formulari d’adhesions a l’Any Mercè Pàniker i Alemany per a que els organismes, entitats, o les persones a títol individual s’hi puguin adherir.

A la pàgina web de l’ICD, hi podreu trobar més informació sobre Mercè Pàniker i Alemany, així com el dossier de l’Any. També una sèrie d’activitats i d’actes públics de reconeixement a les seves aportacions.

Al llarg de l’any es desenvoluparan actuacions sota els següents eixos: Feminisme, democràcia i participació política; Emprenedoria i el lideratge de les dones a l’empresa i a l’industria; i cooperació internacional.

Entre les diverses activitats, destaquen: Roda de Premsa de Presentació de l’any Mercè Pàniker a la Casa Llotja de Mar amb intervencions institucionals i de la comissària per explicar les principals línies d’actuació, exposades en aquest document; Edició d’un llibre amb la seva biografia; i recerca, escriptura i edició del primer llibre que reuneix la memòria i la trajectòria professional i de la seva vida.

L’ acte Institucional central serà al Palau de la Generalitat, durant el mes d’octubre, amb taules rodones diverses per aprofundir i situar la figura de Mercè Pàniker en cadascun dels eixos de treball.

Hi haurà una exposició itinerant amb la finalitat de visibilitzar la figura de Mercè Pàniker, que s’incorporarà al catàleg de mostres divulgatives de l’Institut Català de les Dones, i que s’oferirà amb conferències i visites guiades. També es comptarà amb un vídeo divulgatiu.

Finalment es farà present diveres material audiovisual sobre la persona i la influència de Mercè Pàniker amb campanyes a les xarxes socials #AnyMercePaniker amb la finalitat de divulgar frases per donar a conèixer el seu pensament.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La situació de les dones al món. Part 2

     Lupíta Ramos Perquè a les dones més pobres no les protegeixen els estats,...

Barcelona: “Las artistas mexicanas: entre el reconocimiento y la invisibilidad” / La Independent / Notícies gènere

Extret del bloc de Francesca Gargallo Escriptora, caminant, mare d’Helena, partícip de xarxes d’amigues i...

Catalunya: Com som a les emoticones? / La Independent / Notícies gènere

Havien passat desapercebudes, les havíem incorporat sense pensar-hi a molts aspectes de la nostra vida...