L’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals crea CIMAtv, una nova plataforma de vídeos en línia, amb la qual s’inaugura el primer espai dedicat en exclusiva a mostrar els treballs de les dones de l’audiovisual. S’hi poden trobar algunes de les obres de les directores més importants del cinema espanyol, com Icíar Bollaín, Chus Gutiérrez i Isabel Coixet, entre d’altres.
CIMAtv, a la qual s’accedeix a través del web de l’associació http://www.cimamujerescineastas.es, pretén facilitar la visibilitat dels treballs realitzats per les professionals de l’audiovisual, aprofitant els canals que ofereixen avui les noves tecnologies. Amb aquesta plataforma, totes les sòcies que formen part de CIMA poden exhibir els seus vídeos i totes les persones internautes del món poden accedir-hi i conèixer-los.
Les obres, que s’ofereixen de forma gratuïta, reunides en el mateix espai, estan perfectament catalogades i classificades en diferents seccions. CIMAtv acull els treballs de les seves sòcies: Curts d’Animació, Curts de Ficció, Curts Documentals, Sèries Online, Trailers, Video Art i Video Clip. La plataforma ofereix, per exemple, la presentació de la sèrie “Angélica i Roberta”, de Sonia Méndez i Sandra Lastra, tràilers de pel · lícules com “Les Constituents”, d’ Oliva Acosta, el film d’animació “La tropa de drap” o de “També la pluja”, d’ Icíar Bollaín, entre d’altres …
Entre els curtmetratges de ficció que ja es poden veure en CIMAtv es troben molts treballs mereixedors de premis i reconeixements, com “Menteix”, d’ Isabel de Ocampo (Goya al Millor Curt de Ficció el 2008), “Flors al parc”, de Mariel Maciá (amb més de 500.000 visites a Youtube), “El secret més ben guardat”, de Patricia Ferreira (pertanyent a la pel · lícula “En el món, a cada estona”), “El part és nostre”, d’ Icíar Bollaín; ” La insuportable lleugeresa del carret de la compra “, d’ Isabel Coixet, o” Merry go Round “i” M’agradaria estar enamorada “, ambdós de Chus Gutiérrez.
A més, CIMAtv presenta vídeos referents a la seva pròpia activitat com a societat, dins el títol CIM; arxius de conferències relacionades amb la institució; entrevistes realitzades a les sòcies en diferents mitjans; vídeos sobre actes en què es tracta el tema d’igualtat o de dona , o videobooks d’actrius, trobades … i showreels, és a dir, bobines o currículums audiovisuals de les sòcies amb els seus treballs més destacats o fragments dels projectes més recents.
CIMAtv es converteix així en una eina imprescindible per conèixer el treball de les dones de l’audiovisual, en una via necessària per donar visibilitat a les seves creacions i, finalment, en un mitjà molt interessant per seguir l’activitat de la pròpia associació. La plataforma, per exemple, conté els vídeos de la II Trobada Internacional de CIMA a Santiago, on es va signar la Carta de Compostel · la (http://www.cimamujerescineastas.es/htm/comunicacion/noticias/ver_noticia.php?id=288) , i on dones professionals del sector audiovisual de diferents països europeus van reflexionar i intercanviar experiències. D’allà va sorgir el document on es va plasmar la intenció de crear una Xarxa Europea de Dones de l’Audiovisual i en el qual es van fixar les mesures imprescindibles per avançar en els propòsits d’igualtat.