martes 16 julio 2024

martes 16 julio 2024

Compartir

Una de cada 200 persones que viuen a Catalunya pateixen la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC)

Però només el 50% n’estan diagnosticades. Actualment, la llista d’espera a les unitats especialitzades de la salut pública supera els dos anys.

Aquestes són dades que ens facilita l’Associació catalana de la síndrome de fatiga crònica/Encefalomielitis miàlgica. A més explica que la majoria d’aquestes persones no poden treballar de forma regular i tenen conflictes personals, familiars i laborals. És una mallatia difícil de diagnosticar i de tractar i hi ha poc coneixement mèdic i molt poca sensibilitat social vers aquestes i aquests pacients ( les dones són majoritàries). La causa d’aquesta malaltia és desconeguda però es creu que hi ha diverses causes precipitants, entre elles, infeccions víriques, exposicions a tòxics, l’estrès i el sobreesforç físic i psíquic continuat.

També hi han diveres malaties associades a la SFC com són sobretot la fibromiàlgia i la sensibilitat química múltiple i la sensibilitat electromagnètica, aquestes dues últimes encara no codificades com a malalties pel codi internacional de l’O.M.S.

L’Associació catalana de la síndrome de fatiga crònica/Encefalomielitis miàlgica  ( ACSFCEM ) va néixer fa més de dotze anys amb l’objectiu de sensibilitzar la societat d’una malaltia invisible que afecta de forma molt greu al dia a dia de les persones que la pateixen. Fou pionera a l’Estat espanyol.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El nostre cos no és vostre

OPINIÓ Aquesta és una afirmació que, per la seva obvietat, no hauria de ser...

Xarxes i perfils de gènere

El Comentari de l’Observatori Aquest mes, des de l’Observatori de les Dones en els Mitjans...

Buena

Las olvidadas

OPINIÓN Ayer leí un mensaje en twitter que decía literalmente:“Quedan quince minutos para que...