sábado 27 abril 2024

sábado 27 abril 2024

Nuria Cobos, mentora de planificació i productivitat conscient per a emprenedores

La planificació conscient no mesura el nostre èxit en base als resultats sinó que també té en compte el nostre nivell de calma i pau mental”

L’esforç i el sacrifici formen part del vell paradigma de la productivitat segons Nuria Cobos, jove mentora de planificació i productivitat conscient per a emprenedores, nascuda a Sabadell (1997). El seu públic són dones emprenedores perquè són les que més li demanen ajut. 

El nou paradigma de planificació i productivitat conscient considera que, en lloc de lluitar i sacrificar-nos, hem de posar dedicació en allò que fem. S’enfoca a l’eficiència, el benestar i l’autenticitat, permetent a les persones aconseguir les seves fites de manera més sostenible i gaudir del procés en lloc de veure el camí com un sacrifici constant. 

Dius que el teu concepte de planificació és ampli. Què és la productivitat conscient?

“Quan parlem de «productivitat» generalment ens referim a l’eficiència i l’efectivitat amb què duem a terme les nostres tasques i aconseguim els nostres objectius. D’altra banda, ser «conscient» implica estar plenament present i atent al que estàs fent en un moment donat, enlloc d’estar distret o actuar de manera automàtica.
Aleshores, jo entenc la «productivitat conscient» com la pràctica d’escollir de forma curosa com gestionem el nostre temps i energia per aconseguir les nostres metes sense esgotar tots els nostres recursos. 
Això implica un canvi important en la nostra mentalitat, ja que moltes vegades hem integrat en el nostre dia a dia un «modus operandi» reactiu: funcionem en pilot automàtic avançant feina a mesura que va sortint, fins que la gran quantitat de tasques que tenim pendent ens fa perdre la visió de per a què vam emprendre inicialment i ens sentim angoixades, frustrades, perdudes… “

Cal establir prioritats clares?

“La productivitat conscient proposa deixar d’intentar «arribar a tot» i escollir les tasques que realment ens aproparan als resultats que desitgem. Això implica establir prioritats clares, eliminar distraccions i aprendre a dir «no» a moltes oportunitats, però a canvi caminem envers els nostres objectius gaudint del procés, respectant el nostre descans i prenent cura de nosaltres mateixes. 
Sovint també utilitzo l’expressió  «planificació conscient» quan parlem d’organització i programació d’objectius o tasques. És una planificació que no mesura el nostre èxit en base als resultats que aconseguim sinó que també té en compte el nostre nivell de calma i pau mental. Una planificació que em permet ser flexible i que té en compte el funcionament delmeu cos i dels meus propis ritmes. 
En resum, la planificació i productivitat conscient implica integrar un sistema de treball més reflexiu per escollir amb cura a què dedicar la nostra atenció, per tal de sentir-nos més enèrgiques, enfocades i que, en conseqüència, els nostres negocis comencin a créixer”.

Dius que “gestionar un negoci és com volar un avió”, pots explicar-ho? En què es diferencia el teu Mètode Pilot de productivitat d’uns altres?

“Gestionar un negoci és com volar un avió en el sentit que les dues activitats requereixen una planificació meticulosa abans de començar. Tant els i les pilots com les empresàries juguen un paper amb molta responsabilitat ja que han de saber prendre decisions importants en temps real i gestionar els riscos. En totes dues situacions, el monitoratge constant, la comunicació efectiva, el manteniment i la millora contínua són peces clau, i les conseqüències d’una mala gestió també poden ser molt  significatives. Per això sempre em refereixo a la meva comunitat com a «Dones Pilot». 
El Métode Pilot és un programa avançat de 14 setmanes que ajuda a emprenedores a redefinir el seu concepte de productivitat i recuperar el control del temps i l’energia perquè puguin viure de la seva passió sense renunciar a la seva vida personal.  Sovint es vol resoldre la falta de productivitat amb tècniques de gestió del temps, però ens oblidem de la part més important: la mentalitat i la gestió emocional. Aquests dos aspectes es treballen bé quan comptem amb un acompanyament i duem a terme exercicis que ens ajuden a indagar en nosaltres mateixes. 
Aquest és l’únic programa del mercat que combina la planificació conscient amb el Design Thinking  i la mentalitat de millora contínua amb mentoria grupal, sota un sistema propi anomenat «Triangle de l’Emprenedoria Coherent».

Quins són els obstacles i els dubtes més habituals de les dones emprenedores?

“Malauradament són molts els obstacles i dubtes que es troben les dones emprenedores, però si hagués de destacar els més freqüents serien la manca de confiança en si mateixes i en les seves capacitats, la por al fracàs o a sentir-se rebutjades (la qual pot induïr en comportaments d’evitació com la procrastinació, la dispersió mental o la paràl·lisi per anàl·lisi) i el sentir-se soles en moments complicats. A més, una emprenedora necessita aprendre a acceptar la incertesa de no saber sempre quin serà el següent pas i ha de renunciar a tenir la seguretat «d’estar fent el correcte» perquè és un camí únic i cadascuna ha de trobar la seva pròpia manera. 
En aquest context cal també mencionar el desafiament constant que suposa ser emprenedora per trobar l’equilibri entre la vida professional i la personal”. 

Finalment, es parla que la productivitat té una estreta relació amb el benestar i la salut mental, quina és la teva opinió? Dius que l’autocura és productiva.

La productivitat està intrínsecament relacionada amb la salut i el benestar. Quan et cuides anivell emocional, físic i mental, estàs en una millor posició per a ser més productiva i efectiva al teu negoci i a la vida en general. Som més capaces de concentrar-nos, ser creatives, prendre decisions efectives i mantenir un alt nivell d’energia i de motivació, reduïnt l’estrés. 
En parlar de productivitat, és bàsic destacar la diferència entre el que és important i el que és urgent. Moltes vegades pensem que descansar no és productiu i ens sentim culpables si ho fem, però hem de tenir en compte que l’autocura és una part fonamental de la productivitat conscient”. 


Segons l’especialista Nuria Cobos, molts negocis s’enfoquen massa en l’acció constant i la competitivitat. Per això, reivindica l’energia femenina en els negocis «que està relacionada amb la introspecció, la intuició i la connexió amb les nostres emocions i necessitats internes». I fa una observació: “Quan parlem d’“energia femenina” i “energia masculina” no ens referim a gèneres, sinó a certs atributs i enfocaments complementaris”.
D’aquesta manera, afirma, «el nou paradigma dels negocis busca equilibrar aquestes dues energies tot reconeixent que, encara que l’acció enfocada és essencial, també ho és l’empatia, la col·laboració i la presa de decisions conscients»”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Apuntes sobre el Día de las Escritoras (18 de octubre de 2021)

  OPINIÓN El 18 de octubre es el Día de las Escritoras.  Tener que celebrar...

ANÀLISI PROGRAMA ERC per FMAC

    ERC   MÓN DEL TREBALL Elaboració de la llei d’igualtat entre els homes...

Venezuela: Lilian Tintori, en busca de la libertad / La Independent / Noticias genero

    Desde que se libró orden de captura a Leopoldo López a mediados de...