jueves 10 octubre 2024

jueves 10 octubre 2024

Compartir

Catalunya: Premis ‘Dóna TIC 2020’, vuit dones guardonades / La Independent / Notícies gènere

 

 

Aquests premis reconeixen i visibiltzen el talent femení en l’àmbit TIC i ofereixen referents a nenes i dones joves.
A Europa, el percentatge de dones que treballen en el sector tecnològic és el 30 per cent. A l’Estat espanyol només és el 8 per cent.

 

 premios-dona-tic-2020-1-ok

 

Les vuit dones guanyadores s’han destacat entre les 85 candidatures. També ha estat guardonada una iniciativa social per incentivar les joves a resoldre reptes digitals.

Aquests guardons – impulsats per la Generalitat de Catalunya dins del ‘Pla Dóna TIC’ del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, amb la col·laboració de l’ ‘Observatori Dona, Empresa i Economia’ de la Cambra de Comerç de Barcelona- volen animar a les noies i a les dones a dedicar-se a les disciplines STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) i a assumir posicions directives en el sector.
Les candidatures presentades les ha avaluat un jurat paritari de professionals del sector tecnològic, tant del món acadèmic com empresarial, institucional i associatiu.

L’acte fou presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

 

Les premiades

 

 

premios-dona-tic-2020-2

 

 

 

premios-dona-tic-2020-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emprenedora
Marta Guardiola Garcia, enginyera i doctora en Telecomunicacions. Coinventora d’una tecnologia basada en microones per a la detecció de càncer colorectal. Fundadora de l’spin-off MiWEndo Solutions, on dirigeix un equip d’enginyers que ha miniaturitzat un sistema d’antenes per a ser acoblades als colonoscopios.

Empresària
Meritxell Baptista Quiñones, titulada en Turisme i Direcció Hotelera i en Dret. Cofundadora el 2013 d’Fibracat i actual presidenta. Es tracta d’ un operador global de telecomunicacions a Catalunya que ofereix serveis d’Internet, fibra òptica, televisió en línia i telefonia mòbil.

Professional
Sandra Sans Estrada, és enginyera de Telecomunicacions, i durant setze anys sòcia de la companyia Everis. Ha contribuït a fer créixer el talent TIC. També ha participat en el disseny i llançament de quatre de les cinc edicions de el programa ‘Púlsar’, per a la tutela de nenes d’alt potencial.

Acadèmica / Investigadora
Carme Torras Genís, llicenciada en Matemàtiques i Informàtica i doctorada en Informàtica. Ha dedicat la seva carrera científica a la Robòtica i la Intel·ligència Artificial. Desenvolupa enginyeria robòtica basada en el coneixement de la biologia i la psicologia.

Divulgadora
Cristina Steegmann Pascual, és llicenciada en Matemàtiques i doctora en ‘Societat de la Informació i el Coneixement’. Ha realitzat la implementació de les tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Institut Eugeni d’Ors, centre de referència al Barcelonès Nord.

Revelació
Verònica Bolón Canedo, enginyera i doctora en Informàtica. Fa recerca en Intel·ligència Artificial amb aplicació social com és l’àmbit de la salut.

Estudiant Universitària
Andrea Querol de Porras, estudiant d’últim curs del Grau d’Enginyeria Informàtica, presidenta de l’associació universitària ‘Hackers @ UPC’. Organitzadora de la ‘HackUPC’, la hackathon universitària més gran d’Europa on s’apropa la ciència i la tecnologia a l’estudiantat en una gran comunitat.

Estudiant FP
Agnès Malé Gabarró, estudiant de segon curs de Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa. Especialitzada en ciberseguretat, ha desenvolupat un sistema que empra ‘honeypots’ o esquers per millorar la seguretat d’infraestructures de tecnologies d’informació i d’operacions.

Iniciativa Referent de Entitat, Centre Formatiu o Institució
Associació Espiral, Educació i Tecnologia pel programa ‘Technovation Girls’, un projecte amb un gran impacte per a les noies d’entre 10 i 18 anys a fi d’aprendre a resoldre problemes reals mitjançant la creació d’una aplicació mòbil. L’última edició, sota el lema ‘Girls for a change’, va comptar amb més de 400 nenes inscrites, amb 62 projectes.

 

Cloenda de l’acte
La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, defensora de la normalització de les dones en diferents sectors, especialment en el tecnològic, informà que s’ha posat en marxa una iniciativa d’emprenedoria digital femenina de la que ja estan publicades les bases per a les subvencions que s’atorgaran.

 

 

premios-dona-tic-2020-4

 

 

premios-dona-tic-2020-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

premios-dona-tic-2020-6-ok-ok

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Boletín de noticias

Suscríbete a nuestro boletín semanal y a las últimas noticias publicadas.

También te puede interesar

Barcelona: Debat ‘Comunicación y género, ¿asignatura pendiente?’ / La Independent / Notícies gènere

El 17 de maig al CPC*, el grup Lean in Barcelona organitza la taula...

monitoreo medios

Género y cooperación: política institucional y masculina centra la información

En los titulares, los temas de política institucional centrados en el protagonismo masculino son los...

Barcelona protegeig

Periodistas mexicanas amenazadas: lo peor, la impunidad; lo mejor, la red de periodistas

La Independent ha recogido la conversación entre las periodistas mexicanas, Yanely Fuentes y Patricia...