L’ Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner assenyala que el 60% dels usuaris del transport públic són dones.
El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Institut Català de les Dones i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona treballen e un conveni per a la prevenció d’assetjament sexual en el transport públic.
@ duna
Per tal que siguin efectives les mesures contra l’assetjament sexual, les diverses institucions i entitats implicades definiran un conjunt d’accions per lluitar contra la violència masclista i l’assetjament sexual als transports públics, que es prendran després d’una anàlis des de la perspectiva de gènere.
L’ATM de Barcelona ja va incloure el 2019 preguntes sobre l’assetjament sexual a l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF) i el Departament de Territori i Sostenibilitat fara també aquestes actuacions en d’altres àmbits territorials.
Dades sobre la xarxa de transport públic de Catalunya
Més de mil milions de viatges a l’any. En un dia feiner, el produeixen 19 milions de desplaçaments en l’ATM de Barcelona. Un 60,45% són dones (que es mouen més per motius personals).
La població femenina fa un major ús de modes sostenibles (mobilitat activa i transport públic): caminar i ús de l’autobús i el metro.
Les dones usen més el transport públic a l’hora punta del matí (de 8 h a 9 h), a l’hora punta del migdia (d’11 h a 13 h) i inicien abans els desplaçaments a l’hora punta de la tarda, concretament a partir de les 17 h.