assetjament transport

Compartir

Catalunya: Pla de mesures del Govern de Catalunya contra l’assetjament sexual en el transport públic / la Independent / Notícies gènere

L’ Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner assenyala que el 60% dels usuaris del transport públic són dones.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Institut Català de les Dones i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona  treballen e un conveni per a la prevenció d’assetjament sexual en el transport públic. 

 

 

                                                             @ duna 

 

Per tal que siguin efectives les mesures contra l’assetjament sexual, les diverses institucions i entitats implicades definiran un conjunt d’accions per lluitar contra la violència masclista i l’assetjament sexual als transports públics, que es prendran després d’una anàlis des de la perspectiva de gènere. 

Es farà: una enquesta adreçada a dones usuàries i no usuàries del transport públic per tal de conèixer bé el problema ( 5.000 enquestes, telefòniques, presencials i a través de grups ‘focus’); un estudi de les solucions aplicades arreu del món; i una llista de les solucions recomanades perquè els diferents operadors de transports les puguin aplicar.

L’ATM de Barcelona ja va incloure el 2019 preguntes sobre l’assetjament sexual a l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF) i el Departament de Territori i Sostenibilitat fara també aquestes actuacions en d’altres àmbits territorials.

 

Dades sobre la xarxa de transport públic de Catalunya

Més de mil milions de viatges a l’any. En un dia feiner, el produeixen 19 milions de desplaçaments en l’ATM de Barcelona. Un 60,45% són dones (que es mouen més per motius personals).

La població femenina fa un major ús de modes sostenibles (mobilitat activa i transport públic):  caminar i ús de l’autobús i el metro.

Les dones usen més el transport públic a l’hora punta del matí (de 8 h a 9 h), a l’hora punta del migdia (d’11 h a 13 h) i inicien abans els desplaçaments a l’hora punta de la tarda, concretament a partir de les 17 h.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar