lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Exigeixen més recursos per a polítiques d’igualtat de gènere als Pressupostos 2020

No hay traducción disponible

 IMG-20200305-WA0009

Feministes diverses han presentat aquest 10 de març el text *Pressupostos 2020: exigim més recursos per a les polítiques d’igualtat de gènere* per tenir incidència en l’elaboració i aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Per aquestes feministes i els diversos col·lectius que l’estan signant “es tracta d’una prioritat inexcusable ja que s’han de gestionar els diners públics tenint sempre present a les dones (més de la meitat de la població)”.

Reivindiquen uns “pressupostos dignes” i afirmen que: “No valen excuses, ni dependre del color o colors polítics que governen, ni de conjuntures político – econòmiques locals o mundials”. 

Pressupostos 2020: exigim més recursos per a les polítiques d’igualtat de gènere és l’enllaç que serveix tant per ecollir signatures col·lectives, com per donar-h suport i fer-lo conèixer.

Mitjançant aquest escrit les entitats, grups i col·lectius de dones i feministes sotasignants manifesten el seu desacord amb l’assignació pressupostària prevista en el projecte de llei de pressupostos del Govern de la Generalitat per a l’exercici 2020.

Entre altres qüestions assenyalen que, malgrat l’augment pressupostari de l’institut Català de les Dones (ICD), “no s’han recuperat encara el nivell de despesa anterior a les devastadores polítiques austericides i les corresponents retallades”.ç

Denuncien que “la memòria explicativa i per programes de l’esborrany de pressupost fa impossible identificar la quantitat de recursos que destinen el conjunt de departaments de la Generalitat a la promoció de la igualtat efectiva de dones i homes i a l’eradicació de les violències masclistes”.

Pel que fa al Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat de Catalunya (2019-2022), expliquen que no s’especifiquen les quantitats que s’hi invertiran, ni tampoc els objectius i indicadors del Pla estratègic on revertirien.

Reivindiquen: un pressupost acceptable per a l’ICD per “fer efectiva les polítiques públiques del Govern i desenvolupar totes les seves funcions”; que l’ICD sigui liderat amb “expertesa feminista i formació o bagatge professional previ en polítiques d’igualtat de gènere així com un equip tècnic amb especialització”.

Exigeixen: “plena autonomia del Consell Nacional de Dones de Catalunya, amb partida pressupostària pròpia i funcionament autònom”; que els informes i les decisions i propostes dels grups de treball ” tinguin caràcter vinculant per al Govern”; i cara al Govern de la Generalitat que es formi després de les noves eleccions ” la creació d’una conselleria de Feminismes/Igualtat” per garantir “la transversalització de la perspectiva de gènere en tota l’acció de govern”.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cataluña: ICD lanza campaña para la igualdad de género / La Independent /Noticies Génere

Catalunya: Celebracions pel XXè aniversari del Sindicat de Periodistes de Catalunya / La Independent / Notícies gènere

Menos mujeres en el Parlamento catalán