domingo 24 septiembre 2023

domingo 24 septiembre 2023

Compartir

Catalunya: Decàleg: Recomanacions per avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones en la comunicació i el periodisme

La Xarxa Europea de Dones Periodistes i l’Asociación Periodistas Feministas acaben de publicar al català el decàleg elaborat amb la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (sigles en castellà RIPVG).

 

La publicació parteix dels informes sobre el Capítol J de la Plataforma d’Acció de Beijing que van realitzar de cara a la trobada d’avaluació Beijing+25 en el marc de la 65 edició de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de Nacions Unides. Amb aquest motiu periodistes catalanes, mexicanes, argentines, xilenes, brasileres i colombianes van elaborar en cada un dels seus països un informe sobre la implementació del Capítol J “Dona i mitjans de difusió”.

Les recomanacions del Decàleg estan agrupades en sis àmbits dirigits als governs, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques. Aquests àmbits són: Normatives i polítiques públiques. Violències contra les professionals de la comunicació. Ús del llenguatge inclusiu i no sexista. Representació de les dones i tractament de la informació. Participació i drets laborals de les dones en els mitjans de comunicació. I educació i estudis de gènere en els programes i escoles de comunicació i periodisme.

El Decàleg: Recomanacions per avançar en la igualtat de gènere i els drets de les dones en la comunicació i el periodisme compte amb un total de 40 recomanacions, i ha estat possible gràcies al suport de la Secretaria de Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Masculinidades disidentes, poder y movimiento LGTB

OPINIÓN Todavía no hemos encontrado un nombre, una categoría para definir el movimiento de hombres...

El terrorisme masclista no és una qüestió privada

No hay traducción disponible   EDITORIAL Així titul.lava el diari El Periódico de Catalunya una...

tere_moll

Chacón versus Rubalcaba. Un ejemplo

Quiero comenzar esta reflexión diciendo que no soy militante ni votante del PSOE, y que...