Saturday 02 December 2023

Saturday 02 December 2023

Anna Mercadé torna a dirigir l’Observatori Dona, Empresa i Economia.

 

 

La nova candidatura independentista de la Cambra de Comerç l’ha tornat a cridar en aquesta nova etapa.

Abans de les eleccions a la Cambra de Catalunya, Mercadé va decidir a finals de febrer d’aquest any, deixar de dirigir l’Observatori, quan un grup de dones del mateix va presentar la candidatura 50X50, que ella va ajudar a formar des de fora. Ara, en aquesta nova etapa amb la nova presidència independentista dirigida per Joan Canadell i Mónica Roca, ha decidit tornat amb nova empenta, esperant que la nova candidatura aposti, tal com s’ha compromès; per la tasca de l’Observatori amb la dotació d’un pressupost més gran: “Espero que anem endavant, perquè la intenció ara és no només reobrir l’Observatori sinó potenciar-lo, mirar de donar-hi més pressupost per a l’any 2020″, explica.

Mercadé, torna a estar il·lusionada i assegura que “ara les coses són diferents i que des de l’ODEE es poden fer grans coses, però ens cal finançament. I és que en la seva trajectòria, hem aconseguit posar sobre la taula de la Cambra la paritat i la igualtat de gènere en l’empresa. La feina de l’Observatori consisteix en estudiar les dades i posar-les de relleu, entre una diversitat de programes”.

L’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) va complir 10 anys al 2018 , i Anna Mercadé, empresària i activista feminista, reconeguda per la seva tasca en emfatitzar la importància de la dona a l’empresa i el lideratge femení, va impulsar la seva creació i ha estat al capdavant de l’extensa feina que s’ha desenvolupat durant tots aquests anys (consulteu el resum de les activitats, a la seva biografia). Una feina continuada que l’anterior Cambra liderada per Miquel Valls va decidir suprimir al final de la seva etapa.

El darrer estudi de l’ODEE, presentat en el seu desè aniversari, evidenciava la necessitat de la seva lluita. Amb dades del 2018, només el 31% dels llocs de direcció i de gerència estan ocupats per dones, el percentatge més baix des de l’any 2012. En canvi, el 57% dels llocs tècnics i professionals els ocupen dones. 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Fotoperiodisme en femení

{youtube}F8s6oKlopy4{/youtube}   Editat a Femitic A través del testimoni de la fotoperiodista catalana Sandra Balsells...

La cooperació que suma. Moçambic, Flandes i Catalunya

  OPINIÓ ActionAid Moçambic és d’aquelles organitzacions que només en entrar en les seves oficines...

Recomanem llibre: “212 frases en clave femenina para celebrar la Vida”

“Gràcies a la vida que m’ha donat tant. M’ha donat el riure i m’ha donat...