Divendres 01 març 2024

Divendres 01 març 2024

Anna Mercadé torna a dirigir l’Observatori Dona, Empresa i Economia.

 

 

La nova candidatura independentista de la Cambra de Comerç l’ha tornat a cridar en aquesta nova etapa.

Abans de les eleccions a la Cambra de Catalunya, Mercadé va decidir a finals de febrer d’aquest any, deixar de dirigir l’Observatori, quan un grup de dones del mateix va presentar la candidatura 50X50, que ella va ajudar a formar des de fora. Ara, en aquesta nova etapa amb la nova presidència independentista dirigida per Joan Canadell i Mónica Roca, ha decidit tornat amb nova empenta, esperant que la nova candidatura aposti, tal com s’ha compromès; per la tasca de l’Observatori amb la dotació d’un pressupost més gran: “Espero que anem endavant, perquè la intenció ara és no només reobrir l’Observatori sinó potenciar-lo, mirar de donar-hi més pressupost per a l’any 2020″, explica.

Mercadé, torna a estar il·lusionada i assegura que “ara les coses són diferents i que des de l’ODEE es poden fer grans coses, però ens cal finançament. I és que en la seva trajectòria, hem aconseguit posar sobre la taula de la Cambra la paritat i la igualtat de gènere en l’empresa. La feina de l’Observatori consisteix en estudiar les dades i posar-les de relleu, entre una diversitat de programes”.

L’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) va complir 10 anys al 2018 , i Anna Mercadé, empresària i activista feminista, reconeguda per la seva tasca en emfatitzar la importància de la dona a l’empresa i el lideratge femení, va impulsar la seva creació i ha estat al capdavant de l’extensa feina que s’ha desenvolupat durant tots aquests anys (consulteu el resum de les activitats, a la seva biografia). Una feina continuada que l’anterior Cambra liderada per Miquel Valls va decidir suprimir al final de la seva etapa.

El darrer estudi de l’ODEE, presentat en el seu desè aniversari, evidenciava la necessitat de la seva lluita. Amb dades del 2018, només el 31% dels llocs de direcció i de gerència estan ocupats per dones, el percentatge més baix des de l’any 2012. En canvi, el 57% dels llocs tècnics i professionals els ocupen dones. 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Manifest Plataforma Feminista: Eleccions municipalsl

Les DONES DE LA TERTÚLIA FEMINISTA DE L’ ATENEU DE MADRID, constituïdes en PLATAFORMA FEMINISTA,...

Barcelona: LECTURA DE TESI DOCTORAL L’autorepresentació com a resistència / La independent / Notícies gènere

  La doctoranda Mariana Espeleta Olivera, investigadora en formació del Seminari Filosofia i Gènere, defensarà...

Badalona: també vol espais reservats i serveis d’assistència a la platja

El diumenge 22 de maig, a les 12 hores, tindrà lloc una concentració a la...