Redacció SemMéxico
Lesbianes feministes socialistes es retiren de la coordinació de marxa del 8M a CDMX
De marxa de dones a carnestoltes GBTTTIQ, acusen i responsabilitzen el moviment Pan y Rosas de confrontar les mexicanes per “inclusió forçada”.
Lesbianes feministes socialistes van decidir retirar-se de la coordinació 8M, la qual prepara la marxa pel Dia Internacional de la Dona en aquesta ciutat, amb l’argument que aquesta busca acabar amb el moviment de dones i convertir-lo en “un mercat més de la diversitat sexual i eliminar el feminisme transmutant-lo en queerisme (doctrina Queer)”.
L’Assemblea Àmplia Organitzadora de la Marxa #8M agrupa sindicats, partits d’esquerra (reformistes), organitzacions no governamentals, polítiques i independents, així com el moviment Pan y Rosas. Aquest darrer, indiquen, és el que ha adquirit més influència en la coordinació col·lectiva en els darrers anys, per la qual cosa va aconseguir convèncer sindicats i organitzacions petites que la marxa de dones havia de diversificar-se i ampliar-se a altres sectors socials, com el GBTTTIQ (gai, bisexual, transsexual, transgènere, travesti, queer), BDSM (bondage, dominació, sadisme i masoquisme), no binari, etcètera.
Al comunicat “De marxa de dones a carnestoltes GBTTTIQ, sota el lideratge de Pa i Roses”, signat per Yan María Yaoyólotl, indiquen que això viola de manera flagrant el principi d’autonomia política que ha de regir a tots els moviments socials, i que ara s’ha donat una barreja de realitats diferents, característica del pensament postmodern neoliberal, particularment del queer, amb el propòsit de confondre i desorientar per desmobilitzar els moviments socials.
Van destacar que la marxa del 8 de març, dia de les dones treballadores, ha estat convertida en un carnaval GBTTTIQ-BDSM-NoB+ i de la diversitat sexual. Pa i Roses ha desposseït les dones de la marxa, ha imposat la seva visió queer de la lluita social i de la lluita de classes, a més que es va aconseguir incloure moltes organitzacions que són misògines per acció o omissió i moltes antifeministes, van assenyalar.
Aquesta inclusió forçada, van puntualitzar, “representa una agressió oberta contra les dones mexicanes, perquè aquestes sempre han respectat els espais i les activitats GBTTTIQ i trans, però ara Pan y Rosas va obrir un espai d’enfrontament entre tots dos. Quin és el propòsit d’afrontar els homes GBTTTIQ contra les dones? Per a qui treballa Pan y Rosas, per al socialisme o per al neocapitalisme?
Els grups esmentats ja compten amb la seva marxa al mes de juny, però mai no els ha interessat la lluita de les dones, ni han barallat per les seves demandes ni tan sols recolzat des de lluny.
Pan y Rosas, van continuar, sap que les expressions d’enuig i coratge de les joves radicals, autonomistes, separatistes i d’esquerra radical a les marxes del 8 de març es deuen a la despulla dels pocs espais que les dones havien conquerit: espais físics, discursius, d’anàlisi i identitat; aleshores, amb quin dret despullen els queer-transgènere a les dones i feministes d’una marxa que van iniciar a la dècada 80 un grapat de dones contra tot el sistema patriarcal, del qual, ara, elles en formen part?, es pregunten, per això que van cridar a recuperar el feminisme i la marxa del 8 de març per a les dones.