Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Carmin, ONG contra la Mutilació Genital Femenina

 

L’escriptora Carmen Robles com a presidenta de CARMIN està desenvolupant una campanya per aconseguir acabar amb la MGF (Mutilació Genital Femenina), que segueix éssent una pràctica normal en la majoria de països centre-africans. I per això va oferir una conferència* a Barcelona i en farà una altra pel divendres 8 de febrer, al Palau Alós de Barcelona.

 

En la conferència realitzada el dimarts 29 de gener, a la Sala Mediàtica, Robles, a més d’exposar el greu problema existent, sobre la Mutilació Genital Femenina, va explicar els diferents tipus d’ablació practicada en diversos països i les seves conseqüències, tant emocionals com físiques, sexuals i sanitàries, així com l’efecte que produeix en nenes a les que els seus pares han evitat aquesta pràctica, en relació amb les seves congèneres que han estat mutilades. «Cal fer un seguiment perquè hi ha un gran perill que se sentin excloses del seu grup d’amigues, per la qual cosa podrien escapar i buscar solució a qualsevol lloc, fet que podria portar-les a un fatal desenllaç o comportar terribles conseqüències en el seu futur». També va informar sobre el projecte que l’ONG CARMIN vol posar en pràctica: “Educar i proveir de mitjans per a la subsistència autosuficient de les nenes i dones afectades”

 

Cal implicar a les etnies per acabar am aquestes pràctiques

Existeixen diverses ONG i altres organismes internacionals que estan treballant sobre el tema, però, tot i que hi ha qui està fent una bona feina, algunes organitzacions, que no empatitzen i criminalitzen a les etnies que ho practiquen,  estan aconseguint l’efecte contrari i a alguns llocs la mutilació inclús creix perquè segons la fundadora de CARMIN, “Es continua practicant la mutilació genital i per acabar amb aquesta pràctica que s’està transmetent de generació en generació, s’han d’explicar molt millor les conseqüències terribles, tant a nivell sexual, emocional i sanitàries que pateixen les dones, obligades a tan terrible operació. I sobretot s’ha d’aconseguir apoderar de les dones, sobretot a les nenes, mitjançant una educació que els hi faciliti un futur millor i diferent».

Precisament CARMIN és una ONG que treballa per prevenir la Mutilació Genital Femenina a través de l’educació i l’empoderament de les nenes perquè siguin autosuficients en l’entorn on es desenvolupen. Robles va conèixer l’ablació de clítoris mentre col·laborava en la construcció d’una escola a Kenya, des d’aquest moment va decidir que contribuiria a la prevenció d’aquesta barbàrie, és per això que part dels ingressos dels seus llibres es destinen a aquesta causa i dóna moltes conferenciés per tot arreu. Al principi col·laborava amb  d’altres ONG, però va decidir,  fa ja 3 anys  fundar CARMIN, de la qual és presidenta. També està integrada en el grup d’empresàries, l’ACE & E, i a la Comissió de Dones a l’Espai Públic de la Fundació Trias Fargas. El 2010 va rebre el guardó The African Europe Multiple Yearly Awards, que li ha donat forces per continuar la tasca que ella considera la seva principal missió.

La propera conferència serà el dia 8 de febrer, al Palau Alós, per poder exposar les conseqüències de la MGF: tant sanitàries, emocionals com les sexuals que la mutilació produeix, i  la postura de la religió davant d’aquesta xacra. Ho farà amb la participació de professionals de cada un dels temes tractats.

Entre els ponents s’hi troben, Cherif Sansidine Aidara, que parlarà de la religió i la MGF, Carmen Robles ho farà sobre les conseqüències sexuals, Mercè Salomó sobre conseqüències emocionals, i el doctor A. Rope, de les conseqüències sanitàries.

En aquest acte Robles espera que s’aclareixi i es debatin entre el públic assistent, les següents preguntes: per què la religió obliga a practicar la MGF?, Com afecta sexualment la MGF a les dones que l’han patit? ;  els homes, pateixen també les conseqüències?, Com se sent una dona mutilada? I com solucionar els problemes sanitaris derivats?

[+sobre sobre la  MGF a Medicus Mundi]

*Divendres  8 de febrer,  18:30h  Palau Alós / Sant Pere Més Baix, 55 / Barcelona

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

23 anys de La Mostra

Acaba d’ arrencar la 23a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones...

EE UU: Quatre directores aspiren a l’Oscar al Millor Documental

Notícia publicada a CIMA .- L’Acadèmia de Hollywood ha fet pública la llista de les...

València: Fòrum de Debats, amb motiu de la presentació del llibre «Pilar Soler. Rebelde con causas»

El proper Fòrum de Debats serà amb motiu de la presentació del llibre «Pilar Soler....