Organitzat per diverses entitats i ONG’s, avui, 27 de setembre tindrà lloc l’esdeveniment ‘Desmuntant el relat: Narradores en clau feminista’ amb Pamela Palenciano, monologuista reconeguda internacionalment per la seva obra de teatre sobre violència de gènere ‘No sólo duelen los golpes’; Lula Gómez, creadora de la popular sèrie d’humor ‘Eres una caca’; Antoinette Torres -creadora de Afroféminas -comunitat que dóna veu a les dones racialitzades de parla hispana-; i Marta Selva, organitzadora de la ‘Mostra de film de dones’.
Debatran sobre com els feminismes estan posant en qüestió el relat hegemònic del patriarcat, present al cinema, la TV i altres productes culturals.
En els últims anys estem assistint a un creixent interès per la narratives feministes. Sèries de televisió populars com ‘The Handmaids Tale’, ‘Big Little Lies’ o ‘I love Dick’ presenten protagonistes femenines que interpreten realitats estretament vinculades al fet de ser dona. A les xarxes socials, YouTubers, periodistes, il·lustradores, gamers i cineastes desarticulen amb humor el discurs de la violència masclista, a l’hora que creen altres relats des d’una òptica crítica de gènere.
Les quatre convidades reflexionaran sobre els relats que fomenten i normalitzen la violència simbòlica contra les dones i com, des d’una mirada feminista, diferents comunicadores els estan desmuntant, a més d’imaginar i elaborar altres narratives “que ens autorepresentin i ens permetin viure lliures de violències”. Ja que, com afirmen les convocants: “La publicitat, la comunicació, el cinema i la televisió, les històries que ens expliquem diàriament s’alimenten de relats i arquetips que estan travessats de poder i que sovint legitimen i perpetuen les violències masclistes”.
La taula està organitzada per la ‘Xarxa Internacional d’Organitzacions feministes d’Amèrica Central i Mediterrani per una vida lliure de Violències’, que integren les organitzacions SUDS – Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació, Calala Fon de les Dones i Tamaia Viure Sense Violència, conjuntament amb d’altres organitzacions d’Amèrica Central, Marroc i Palestina. Compta amb la col·laboració de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i amb el suport de l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.