Diumenge 16 juny 2024

Diumenge 16 juny 2024

Compartir

Barcelona: ‘Desmuntant el relat: narradores en clau feminista’ / La Independent / Notícies gènere

Organitzat per diverses entitats i ONG’s, avui, 27 de setembre tindrà lloc l’esdeveniment ‘Desmuntant el relat: Narradores en clau feminista’ amb Pamela Palenciano, monologuista reconeguda internacionalment per la seva obra de teatre sobre violència de gènere ‘No sólo duelen los golpes’; Lula Gómez, creadora de la popular sèrie d’humor ‘Eres una caca’; Antoinette Torres -creadora de Afroféminas -comunitat que dóna veu a les dones racialitzades de parla hispana-; i Marta Selva, organitzadora de la ‘Mostra de film de dones’.

Debatran sobre com els feminismes estan posant en qüestió el relat hegemònic del patriarcat, present al cinema, la TV i altres productes culturals.

 

 

 

 

 

 

En els últims anys estem assistint a un creixent interès per la narratives feministes. Sèries de televisió populars com ‘The Handmaids Tale’, ‘Big Little Lies’ o ‘I love Dick’ presenten protagonistes femenines que interpreten realitats estretament vinculades al fet de ser dona. A les xarxes socials, YouTubers, periodistes, il·lustradores, gamers i cineastes desarticulen amb humor el discurs de la violència masclista, a l’hora que creen altres relats des d’una òptica crítica de gènere.

Les quatre convidades reflexionaran sobre els relats que fomenten i normalitzen la violència simbòlica contra les dones i com, des d’una mirada feminista, diferents comunicadores els estan desmuntant, a més d’imaginar i elaborar altres narratives “que ens autorepresentin i ens permetin viure lliures de violències”. Ja que, com afirmen les convocants: “La publicitat, la comunicació, el cinema i la televisió, les històries que ens expliquem diàriament s’alimenten de relats i arquetips que estan travessats de poder i que sovint legitimen i perpetuen les violències masclistes”.

La taula està organitzada per la ‘Xarxa Internacional d’Organitzacions feministes d’Amèrica Central i Mediterrani per una vida lliure de Violències’, que integren les organitzacions SUDS – Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació, Calala Fon de les Dones i Tamaia Viure Sense Violència, conjuntament amb d’altres organitzacions d’Amèrica Central, Marroc i Palestina. Compta amb la col·laboració de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i amb el suport de l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les patrones

Les patrones © Manu Ureste “Les Patrones” són protagonistes d’una pel·lícula que toca el cor....

Fotografies de Flors, Llibres i Jordines 2014

...

Inspirar, conversar i transformar a la Taula més gran del Món

Amb el títol “Inspirar, conversar, transformar”, per segon any consecutiu va tenir lloc a Barcelona,...