Dissabte 27 abril 2024

Dissabte 27 abril 2024

Compartir

17 de maig: Sabadell celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia

      Sabadell celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia amb un seguit d’activitats. 

Les entitats sabadellenques Som com Som, Sabadell + que dones i la Fundació Maria-Mercè Marçal en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell han creat un programa d’actes per celebrar el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.  

L’acte central serà demà, 17 de maig, a 2/4 de 8 vel vespre, a la sala d’actes del Casal Pere Quart (Rambla, 69). L’acte s’iniciarà amb la lectura dels acords de la Junta de Portaveus, aprovats el 6 de maig per unanimitat de tots els grups municipals, per commemorar el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.  

L’acte anirà acompanyat d’una lectura de poemes a càrrec de l’actor Enric Majó i una xerrada a càrrec de Maria Giralt, activista lesbiana des de 1975 i actual empresària del sector LGTB.  

També hi haurà una presentació del mapa de la situació mundial dels drets de les persones homosexuals i transsexuals amb connexió via Internet amb el web de l’associació internacional de lesbianes i gais, ILGA.

 Aquest acte també inclourà una breu sorpresa musical. 

Altres actes programats 

Del 10 al 22 de maig, el centre cívic de Sant Oleguer acull l’exposició “l’homosexualitat a través de la història”. La inauguració de l’exposició, a càrrec de Leopold Estapé, serà el dissabte 14 de maig, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic de Sant Oleguer. Aquesta exposició està organitzada per l’entitat Som com Som. 

El dimecres, 18 de maig a les 7 de la tarda, el Casal Pere Quart acollirà la xerrada “formes d’actuació en cas d’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia” a càrrec d’Irene Múrcia, membre del cos de policia dels Mossos d’Esquadra de Barcelona. Aquesta xerrada està organitzada per Sabadell + que dones. 

El dissabte, 21 de maig a les 6 de la tarda el Centre Cívic de Sant Oleguer celebrarà l’aniversari “2+1” de Som com Som, col·lectiu per a l’alliberament sexual del Vallès amb l’actuació musical de Gerard Sesé.

30è aniversari de la Declaració antidiscriminatòria del Consell d’Europa 

L’1 d’octubre de 1981, el Consell d’Europa va reconèixer el dret de l’autodeterminació sexual de la persona i va prohibir la discriminació per motiu d’homosexualitat. Aquesta va ser la primera declaració internacional antidiscriminatòria, fruit del treball de les entitats federades a l’ILGA. Després fou font d’inspiració d’altres resolucions especialment del Parlament Europeu. Les associacions membres de l’ILGA, a cada país, van demanar als respectius governs que donessin suport a aquest text, en el cas espanyol la resposta va ser positiva. Després va ser ratificat pel Congrés dels Diputats. 

Com cada any, hi haurà la bandera irisada al balcó consistorial en homenatge a la lluita per la plena igualtat social de la comunitat LGTB i en solidaritat amb els 75 països on encara és il·legal, inclosa la pena de mort o la cadena perpètua.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Molta Gent s’aprofita de la nostra condició d’immigrants, és dolorós però cert”

    Des que té ús de raó, Gina Lomas es recorda amb una pinta...

El Col·legi de Periodistes a la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies gènere

Notícia publicada al web del CPC El passat 27 de novembre es va reunir al...

Acords de Pau a El Salvador. Les dones també construeixen la història.

connuestraamerica.blogspot.com “Creo que las mujeres fuimos capaces de trascender, de pasar de la cocina o...