Dissabte 13 abril 2024

Dissabte 13 abril 2024

Compartir

TARGETA VERMELLA als diaris: El País, El Periódico de Cataluña, Ara i El Mundo

Males pràctiques en el llenguatge no sexista

Amb motiu de les eleccions italianes, aquest cap de setmana els quatre diaris esmentats han caigut en el mateix error al publicar en les seves pàgines en la informació de les elecions italianes la fotografia que publiquem en un clar i demostratiu exemple de comunicació sexista.

Tant la foto com el seu peu indiquen clarament la manca de rigor informatiu en fer ús i persistir en publicar imatges estereotipades que no incideixen per res en les característiques informatives que es desenvolupen en l’informació.

Per aquest motiu La Independent ha d’assenyalar amb la Targeta Vermella a El País, El Periódico de Cataluña, Ara i El Mundo.

D’altra banda fem extensible aquesta Tarjeta Vermella al diputat Toni Cantó de UPYD per les seves desafortunades declaracions sobre la violència de gènere que denoten, no solament mala fe, sinó també una manca absoluta de criteri sobre aquesta greu problemàtica que deixa cada any unes xifres de dones assassinades esgarrifosa. Per més “INRI” el diputat està adscrit en el Congrés dels Diputats a la comissió d’Igualtat on es veu que no s’assabenta absolutament de res.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Organitzacions de dones: decebedores les conclusions de la CSW61

     Organitzacions de dones, presents a la CSW61, van considerar “decebedores” les conclusions d’aquesta...

Argentina: La primera editora de Gènere i Diversitats de l’Agència Nacional de Notícies Télam / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció Diario Digital La primera editora de Gènere i Diversitats de l’Agència Nacional de...

“Els mitjans de comunicació teniu un paper decisiu per preservar la igualtat de gènere, és a dir la democràcia, amb els defensors i defensores dels lectors”, diu Leire Pajín

Aquesta afirmació ha estat feta per la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat en...