Dissabte 18 maig 2024

Dissabte 18 maig 2024

Compartir

Catalunya: Calala: Pel 8 de març, ajuda’ns a sumar 25.000 euros pels drets de les dones!

Aquest mes de març, Calala Fons de Dones lliurarà els 21.000 euros recaptats en donacions individuals durant 2012 a organitzacions de dones de base a Llatinoamèrica i Carib i l’Estat espanyol. Aquests diners es destinaran íntegrament a grups de dones a Amèrica Central i organitzacions de dones migrades en diferents zones de la Península. Ens agradaria estendre el suport a un o dos grups més, i per això et demanem que ens ajudis a aconseguir 4.000 euros i així arribar als 25.000 per fer donacions directes a les entitats de dones. Per poc que donis, ja és molt: ja siguin 10, 20, 50 o 100 euros, la teva aportació servirà per enfortir el moviment feminista de dones en aquesta i l’altra riba de l’Atlàntic.

La solidaritat es concreta: recolza les organitzacions de dones de base

El 2013 farem donacions a xarxes i grups de dones que difícilment accedeixen als ajuts de les agències internacionals (dones joves, indígenes, lesbianes i trans i treballadores domèstiques i sexuals) i que treballen temes difícils de finançar: drets reproductius, salut sexual, lluita contra les violències de gènere … 12.000 € seran per a xarxes i grups de dones de Centreamèrica i 9.000 per organitzacions de dones migrants de l’Estat espanyol. Volem renovar el nostre suport a algunes de les organitzacions de migrades que van rebre donacions de la convocatòria anterior i els projectes de les quals tenen impactes positius en la vida de moltes dones: la Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe viviendo en España i Mujeres con Voz de Bilbao . A més, volem estendre la nostra xarxa de suport a dos grups nous, a Andalusia i Catalunya.

Fons de Dones: construir moviment i canvi social des de i per a les dones

Els diners que doneu a Calala serveixen perquè les organitzacions de dones a Amèrica Central puguin sostenir les seves despeses i activitats, aturar la violència contra les dones a la regió i promoure els seus drets. A l’Estat espanyol, contribueix a que les organitzacions de migrades acompanyin dones nouvingudes en el seu procés migratori, perquè puguin capacitar-se professionalment, defensar els seus drets laborals en l’àmbit del treball domèstic i de cures a la llar i prevenir i superar la violència masclista.

Des de 2010 hem repartit més de 60.000 € en donacions. Formem part de la Xarxa Internacional de Fons de dones que, des dels anys 80, busca noves fonts de finançament arreu del món per donar suport a les organitzacions i moviments de dones amb procediments d’aplicació i justificació senzills, no excloents i adaptats a la seva realitat . Som part del moviment al qual donem suport i busquem generar aliances i sinergies entre dones i feministes de diferents àmbits.

Ajuda’ns a sumar 25.000 euros per als grups de dones d’aquesta i l’altra riba!

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

maribel

La pobresa té ànima

Opinió A tombs amb la commemoració del Dia Internacional per a l 8217 Eradicació...

Lali Sandiumenge: “La revolució a l’Aràbia Saudita la faran les dones”

La periodista catalana Lali Sandiumenge ha fet aquesta afirmació en la presentació a Barcelona...

Entrevista a René Duchen, política i periodista de Bolivia

La llei de participació està obligant als partits i agrupacions polítiques a seduir a...