Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

22 F Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes

Les dones de la Unió Europea guanyen al llarg de la vida una mitjana del 17,5% menys que els homes. En el cas de l’Estat espanyol augmenta fins el 25’6%

El primer Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes es va celebrar el 2011. “El mateix sou per la mateixa feina” és un dels principis fundacionals de la UE, que ja figura en el Tractat de Roma de 1957.

La Comissió Europea s’ha compromès a acabar amb aquestes diferències, el setembre de 2010, va publicar una estratègia general per a la igualtat de sexes (vegeu IP/10/1149 i MEMO/10/430).

Els avanços per reduir les diferències han estat lents. Segons les xifres de 2008, les diferències van del 5% a Itàlia al 30% a Estònia, i això reflecteix la complexitat de les desigualtats existents al mercat laboral.

Per la Comissió Europea les activitats de sensibilització són essencials per explicar a l’empresariat, al món del treball i als organismes  interlocutors perquè encara hi ha diferències salarials entre homes i dones i com es poden reduir. La Comissió va posar l’any  passat a disposició pública una  calculadora de diferències de retribució entre homes i dones que permet visualitzar aquestes diferències.

Una enquesta Eurobaròmetre sobre igualtat de sexes publicada l’any  2010  assenyalava que el 62% de la ciutadania europea creu que la desigualtat segueix existint a molts sectors de la societat. El 82% de les persones enquestades deia que cal abordar urgentment la diferència i el 61% que les decisions a escala de la UE tenen una influència important per al foment de la igualtat.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar