Saturday 18 May 2024

Saturday 18 May 2024

Compartir

TARGETA VERMELLA als diaris: El País, El Periódico de Cataluña, Ara i El Mundo

Males pràctiques en el llenguatge no sexista

Amb motiu de les eleccions italianes, aquest cap de setmana els quatre diaris esmentats han caigut en el mateix error al publicar en les seves pàgines en la informació de les elecions italianes la fotografia que publiquem en un clar i demostratiu exemple de comunicació sexista.

Tant la foto com el seu peu indiquen clarament la manca de rigor informatiu en fer ús i persistir en publicar imatges estereotipades que no incideixen per res en les característiques informatives que es desenvolupen en l’informació.

Per aquest motiu La Independent ha d’assenyalar amb la Targeta Vermella a El País, El Periódico de Cataluña, Ara i El Mundo.

D’altra banda fem extensible aquesta Tarjeta Vermella al diputat Toni Cantó de UPYD per les seves desafortunades declaracions sobre la violència de gènere que denoten, no solament mala fe, sinó també una manca absoluta de criteri sobre aquesta greu problemàtica que deixa cada any unes xifres de dones assassinades esgarrifosa. Per més “INRI” el diputat està adscrit en el Congrés dels Diputats a la comissió d’Igualtat on es veu que no s’assabenta absolutament de res.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mataró: La presidenta de l’ICD inaugura a Mataró un curs en violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

Teresa M Pitarch presidenta de l 8217 ICD ha destacat els esforços del Consell d...

La tirania de la maternitat o “Y un dia me convertí en esa madre que aborrecía”

Venen uns dies de vacances i aquest llibre és dels que ve de gust poder...

Internacional – Catalunya: Sense Igualtat ni Justícia la Cooperació sanitària no té sentit / La Independent / Noticies Gènere

La salut és un dret indispensable que hi ha en la base d 8217...