Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Oaxaca-México: Punt d’acord perquè la FGR atregui el cas María del Sol / La Independent / Notícies Gènere

Per a exigir justícia per l’assassinat de la fotoperiodista María del Sol Cruz Jarquín, la diputada per MORENA Lorena Villavicencio Estrada, va presentar una proposta de Punt d’acord a la Comissió Permanent del Congrés de la Unió, perquè la Fiscalia General de la República assumeixi el cas.

 

 

 

La legisladora i la mare de la víctima, la periodista Soledad Jarquín, van fer una conferència de premsa a la capital del país, per a presentar la sol·licitud.

Van demanar al fiscal Alejandro Gertz Manero agafi de manera urgent el cas per a evitar la prevalença de la impunitat. Es demanda que s’iniciï una recerca ràpida i expeditiva per trobar els autors materials i intel·lectuals, a fi d’aplicar la sanció corresponent i garantir la no repetició dels fets.

En el Punt d’acord, també s’exigeix al Mecanisme de Protecció per a Persones Defensores i Periodistes, al govern i al municipi d’Oaxaca de Juárez, que garanteixi la seguretat de la periodista Soledad Jarquín Edgar, i que investigui i sancioni les agressions en contra seva. Que les autoritats electorals, facin seguiment a la carpeta de recerca iniciada i al compliment de les sancions imposades a les autoritats.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Hospital de Dia al Clínic per a mares amb trastorns mentals que acaben de tenir una criatura / La Independent / Notícies gènere

Aquest centre, pioner a l’Estat, forma part de la Unitat de Salut Mental Perinatal de...

La Comunicació a Internet i la Solidaritat premis Femitic 2010

Aquest dimecres 27 s’ha celebrat la gala de lliurament del Premis Femitic 2010, que...

Primer Diàleg DDiPAS amb Sara Berbel i Sílvia Requena

El cicle de Diàlegs de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social...