Saturday 25 May 2024

Saturday 25 May 2024

Oaxaca-México: Punt d’acord perquè la FGR atregui el cas María del Sol / La Independent / Notícies Gènere

Per a exigir justícia per l’assassinat de la fotoperiodista María del Sol Cruz Jarquín, la diputada per MORENA Lorena Villavicencio Estrada, va presentar una proposta de Punt d’acord a la Comissió Permanent del Congrés de la Unió, perquè la Fiscalia General de la República assumeixi el cas.

 

 

 

La legisladora i la mare de la víctima, la periodista Soledad Jarquín, van fer una conferència de premsa a la capital del país, per a presentar la sol·licitud.

Van demanar al fiscal Alejandro Gertz Manero agafi de manera urgent el cas per a evitar la prevalença de la impunitat. Es demanda que s’iniciï una recerca ràpida i expeditiva per trobar els autors materials i intel·lectuals, a fi d’aplicar la sanció corresponent i garantir la no repetició dels fets.

En el Punt d’acord, també s’exigeix al Mecanisme de Protecció per a Persones Defensores i Periodistes, al govern i al municipi d’Oaxaca de Juárez, que garanteixi la seguretat de la periodista Soledad Jarquín Edgar, i que investigui i sancioni les agressions en contra seva. Que les autoritats electorals, facin seguiment a la carpeta de recerca iniciada i al compliment de les sancions imposades a les autoritats.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cal treure els cadenats i reformular la iniciativa 3 de 3: consellera de l’INE Mèxic (i II)

Anuncia la creació d 8217 una Defensoria dels Drets Polítics de les Dones el 2022...

Eleccions Dominicanes: guanyen homes amb vots de dones

Els preliminars van donar el triomf al mandatari Danilo Medina Les eleccions generals presidencials congressuals...

Liban: Una altra víctima de la violència: una nena libanesa assassinada pel seu marit / La Independent / Notícies gènere

Un nou crim atroç OPINIÓ Nisrine Rouhana una jove libanesa havia suportat massa violència del...