Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Neix el partit ‘Feministes al Congrés’ Presentació a l’Ateneu de Madrid

Per Redacció Ameco Press

S’adrecen a totes aquelles dones que se senten “òrfenes de representació política” i defensen una agenda feminista que prioritzi l’abolició del gènere i de la prostitució. Volen arribar al Parlament en les properes Eleccions Generals.

Ha estat presentat a l’Ateneu de Madrid el partit FAC (Feministes al Congrés), que neix fonamentalment per recollir el “sentir” de moltes “feministes òrfenes de representació política” i per lluitar per una agenda feminista que ha estat “abandonada” per tots els grups que conformen el Parlament.

Foto Juana 2

“Creiem que el que s’ha anomenat com el Govern més progressista de la història ha abandonat l’agenda feminista i ha prioritzat altres polítiques que perjudiquen la meitat de la població, que som les dones”, ha exposat Juana Gallego, vicesecretària primera de la nova formació, escriptora i professora de comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Juntament amb Juana Gallego, encarregada de presentar les idees fonamentals d’aquesta iniciativa, ha participat a la presentació la junta directiva de Feministes al Congrés: Pilar Aguilar, investigadora i crítica audiovisual, que ocupa el càrrec de presidenta; Fátima Arranz, professora de sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, vicepresidenta; Puri Liétor, psicòloga sanitària, secretària general; i Sandra Moreno, advocada i vicesecretària general segona de la nova formació.

Foto Juana 3

Entre les principals prioritats de Feministes al Congrés hi ha el rebuig al que consideren la “redefinició de la naturalesa humana”, representada de manera especial en la llei pelsdrets transplantejada pel Govern de coalició i que, segons han expressat, ” redefineix el que és ser dona i home, basant-se en teories acientífiques i en postulats ideològics”.

L’anomenada autodeterminació de gènere amaga “el desmantellament de la categoria jurídica de sexe, que és on es construeixen elsdrets de les dones i les nenes”. En aquest sentit, les integrants del nou partit consideren que la tramitació de la llei trans ha de parar i reclamen un debat “sossegat i profund”. En la seva intervenció, Juana Gallego ha exposat algunes de les conseqüències que l’aprovació d’aquestes mesures comporta en camps diversos com l’esport, el sistema penitenciari o la salut, i ha lamentat que es desconeguin els efectes reals que el canvi de sexe com a moda transgressora” potsuposar.

Foto Juana 4

Altres punts centrals a l’agenda que el nou partit defensa són: combatre la violència de gènere, lluitar contra l’explotació reproductiva “en totes les seves modalitats”, des dels ventres de lloguer a la donació d’òvuls, abolir la prostitució o combatre la “cosificació i hipersexualització” de dones i nenes i la pornografia. També proposen lluitar contra la feminització de la pobresa, la bretxa salarial i acabar amb les polítiques públiques que “desmantellen” elsdrets de dones i nenes.

Foto Juana 5

El març de l’any passat un centenar d’activistes feministes van llançar un manifest en què aventuraven la necessitat de portar l’agenda feminista al Congrés dels Diputats. Avui han explicat que des d’aquell moment han rebut més de 2.000 sol·licituds d’afiliació que estan tramitant (entre les quals hi ha ex militants de diferents partits d’esquerres i dones que fins ara no havien vist la necessitat d’afiliar-se a cap partit polític). Asseguren que estan disposades a confluir amb totes les feministes i conviden a qui vulgui sumar-se a la proposta a fer-ho, advertint que no admetran la doble militància. 

Fotos: AmecoPress

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Dia Internacional per l’alliberament LGTBI / La Independent / Notícies Gènere

Entre els actes de commemoració del Dia Internacional per l’alliberament LGTBI, destaquen un seguit d’activitats...

unnamed

Conferencia de Prensa de lxs Trabajadorxs de Télam

    Los trabajadores y las trabajadoras de la Agencia de Noticias Télam convocan a...

Galindo: “Posem el focus als victimadors, no a la víctima”

Tot i les amenaces, víctimes i els seus familiars, juntament amb activistes, van mostrar fotos...