kenia-lopez Kenia Breve

Compartir

Mèxic: Govern ha de complir amb la sentència de la CIDH sobre Digna Ochoa diu Kenia López Rabadán

La senadora panista Kenya López Rabadán urgeix el govern d’Andrés Manuel López Obrador a complir amb la sentència de la Cort Interamericana de Drets Humans (CIDH) a Mèxic per la impunitat en la investigació a l’assassinat de la defensora de drets humans Digna Ochoa i Placido ocorregut l’octubre del 2001.

La legisladora va posar èmfasi que la deficient investigació que des del principi va estar esbiaixada per l’aplicació d’estereotips de gènere com va determinar la Cort, va passar fa 20 anys quan el president Andrés Manuel López Obrador era cap de Govern del Districte Federal.

“Conforme a la sentència, es van violar les garanties judicials, el dret a la integritat personal i el dret a la protecció de l’honra i la dignitat. Hi va haver negligència en el maneig de l’escena del crim, en la integració de l’expedient i la necròpsia mèdica legal”. “Digna Ochoa va ser una dona compromesa amb la defensa dels drets humans. En cadascun dels seus assumptes, es va lliurar amb passió i exercici. La seva tasca va posar en perill la vida i la integritat. Va rebre múltiples amenaces, va ser segrestada, violada i lamentablement assassinada”, va expressar la senadora en un missatge per vídeo.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar